Biskop Bernt Eidsvig under åpningen av det katolske gymnaset i gamle Florida sykehus i Bergen.

Biskoper ber om stans i retur av kristne fra Irak

I et brev til justisministeren ber en katolsk og luthersk biskop om at Norge stanser returen av kristne og andre minoriteter fra Irak.

Biskop Erling Pettersen i Stavanger og den katolske biskopen i Oslo, Bernt Eidsvig, mener situasjonen i Irak krever at Solberg-regjeringen med justisminister Anders Anundsen (Frp) handler nå, skriver Vårt Land.

Biskopene sier at omverdenen har hørt mange rop om hjelp, både fra irakiske kristne i Norge og fra kirkeledere i Irak, og de mener derfor at Norge har «en moralsk forpliktelse til ikke bare å komme med støtteerklæringer, men også vise solidaritet gjennom konkrete handlinger».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For biskopene er det ikke nok at Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) i sommer utsatte utreiseplikten for åtte provinser Irak på grunn av den «forverrede og uoversiktlige situasjonen».

I brevet til justisministeren ber de om at han straks og med en gang stanser all retur av asylsøkere til «berørte og nærliggende områder» som kontrolleres av Den islamske staten (IS).

Situasjonen for kristne og andre religiøse minoriteter er forverret i områdene som ekstremistgruppen har okkupert.

Les også
Syria – i skyggen av Irak
Les også
Norske kristne gir millioner til IrakHjelpeorganisasjoner
Les også
Felleskristen bønn for Irak i Oslo
Les også
Taushet gjør oss medskyldige i forbrytelsene
Les også
– De kristne utryddes i IrakKristne i Irak
Les også
Åpner kirkedøren i Irak med hjelp fra NorgeKurdzman Church