Ben Carson under CNNs TV-debatt blant de republikanske kandidatene i Houston i delstaten Texas forrige torsdag. Foto: Mike Stone / Reuters / NTB scanpix

Ben Carson gir opp nominasjonskampen

Republikaneren Ben Carson kunngjør at han ikke ser noen vei videre i nominasjonskampen, men nekter å trekke seg formelt.

Kunngjøringen skjedde i form av en skriftlig uttalelse til tilhengerne onsdag, der 64-åringen opplyste at han dropper torsdagens TV-debatt i Detroit mellom de gjenværende republikanske kandidatene.

– Jeg setter pris på støtten fra alle Amerikas hjørner. Jeg er takknemlig over at mine kampanjebeslutninger ikke styres av pengene – men av hva som er i det amerikanske folks beste interesse, sier Carson i uttalelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Carson kommer imidlertid ikke til å formelt avslutte sin nominasjonskampanje, skriver Washington Post. Isteden akter Carson å holde en tale om sin «grasrotbevegelses» politiske framtid fredag på en konservativ konferanse i Maryland utenfor Washington D.C.

Null seiere

Kunngjøringen onsdag blir likevel en erkjennelse av at den pensjonerte nevrokirurgen har gitt opp kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Carson har ikke vunnet en eneste av de 15 delstatene som har holdt nominasjonsvalg og nominasjonsmøter.

Donald Trump leder soleklart kampen om det republikanske kandidaturet. Bak ham følger Ted Cruz og Marco Rubio. John Kasich ligger i likhet med Carson langt etter trekløveret.

«Råttent system»

Cruz har bedt motstanderne trekke seg slik at velgerne kan samle seg bak ham selv og Trump.

Men etter et nytt nederlag på den såkalte supertirsdagen lovet Carson at han ikke skulle gi seg. I en tale til politiske tilhengere i Baltimore i delstaten Maryland beskrev Carson tirsdag det politiske systemet i USA som «råttent inn til beinet».

– Nasjonen vår har forferdelige problemer. Hvorfor sitte her og snakke om hverandre og rive hverandre i filler når vi har så viktige saker som må tas tak i, spurte Carson, men unngikk å nevne noen av motstanderne sine ved navn. (©NTB)

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Brende vil ikke mene noe om TrumpEngasjér deg!
Les også
Hvem skal ut?
Les også
Trump og Clinton vant flest delstaterFakta om delstatsvinnere på supertirsdag
Les også
Republikaner-topp fordømmer Ku Klux KlanEngasjér deg!
Les også
Kerry: – Europas flyktningkrise en global utfordringEngasjér deg!