Mitch McConnell, Republikanernes leder i Senatet, møtte tirsdag president Barack Obama i Det hvite hus for å diskutere den ledige plassen i USAs høyesterett etter Antonin Scalias bortgang. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix

Republikaner-topp fordømmer Ku Klux Klan

Republikanerne fordømmer den hvite rasisten David Duke, Ku Klux Klan og alt de står for, sier Mitch McConnell, partiets flertallsleder i Senatet.

McConnells fordømmelse kommer i kjølvannet av den siste kontroversen rundt Donald Trump. Mannen som ligger an til å bli det republikanske partiets presidentkandidat, nølte med å ta avstand fra Ku Klux Klan etter at den kjente rasisten og tidligere KKK-lederen Duke ba folk stemme på Trump.

Til pressen i Washington sier McConnell tirsdag at det har vært mye snakk om «en av våre presidentkandidaters tilsynelatende ambivalens» overfor den voldelige rasistgruppa KKK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– La meg derfor gjøre det klinkende klart. Senatets republikanere fordømmer David Duke, hans rasisme, KKK og alt de står for, sa McConnell.

Republikanernes leder i Senatet møtte tirsdag president Barack Obama i Det hvite hus for å diskutere den ledige plassen i USAs høyesterett etter Antonin Scalias bortgang.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
– Skulle vi ikke kreve at presidenten også var anstendig?Supertirsdag
Les også
Kerry: – Europas flyktningkrise en global utfordringEngasjér deg!
Les også
Super tirsdag for storkjeftet Trump
Les også
Trumps raseri vinner gjenklang i sørstateneEngasjér deg!
Les også
Trump kritiseres for Ku Klux Klan-støtte