Jonas Gahr Støre hilser på utenriksminister Børge Brende og justisminister Anders Anundsen under spontanspørretimen i Stortinget onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Brende vil ikke mene noe om Trump

Donald Trump som amerikansk president vil løfte utfordringene til et «enda høyere nivå når det gjelder kompleksitet», sier utenriksminister Børge Brende (H).

Det var det nærmeste Brende kom en karakteristikk av Trump i Stortingets spørretime onsdag:

Han lette etter ordene da KrF-leder Knut Arild Hareide utfordret ham med spørsmål om den omstridte republikanske kandidaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Som representanten Hareide vet inderlig godt, er det ikke klokt av en norsk utenriksminister å ha synspunkter på ulike kandidater og en demokratisk prosess som foregår i et annet land. Dette er ikke hvilket som helst land. Det er vår nærmeste allierte. USA er en svært god venn av Norge, sa Brende.

Han la til at han følger den amerikanske valgkampen nøye og at Norge er klar til å samarbeide med USAs neste administrasjon, uavhengig av hvordan den ser ut.

Les Vebjørn Selbekks kommentar fra USA:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Hvem skal ut?
Les også
Trump og Clinton vant flest delstaterFakta om delstatsvinnere på supertirsdag
Les også
Republikaner-topp fordømmer Ku Klux KlanEngasjér deg!
Les også
– Skulle vi ikke kreve at presidenten også var anstendig?Supertirsdag
Les også
Kerry: – Europas flyktningkrise en global utfordringEngasjér deg!