SPANIA: – Vi brenner for at Sjømannskirken skal være et sted for alle nordmenn i utlandet, ikke bare troende, sier ekteparet som skal jobbe i Sjømannskirken i Albir. Foto: Ragnvald Graff Kjuus

Begge hadde faste jobber. Da korona kom tenkte de nytt

#arbeidsdagen: Peder Myren og Camilla Olsen reiser som ektepar til Sjømannskirken i Albir i Spania.

Myren tiltrer denne høsten som daglig leder og sjømannsprest, og Olsen skal jobbe som diakonal medarbeider.

– Allerede da vi giftet oss i Sjømannskirken, snakket vi om det kunne være noe for oss å jobbe der. Så kom korona og vi fikk tid til å gruble. Vi følte oss klar for nye utfordringer, reisetrangen vokste og vi kom fram til at nå var tiden inne, sier ekteparet til Dagen.

Myren overtar stillingen som sjømannsprest etter Erik Faye Lindvig som har byttet over til tilsvarende stilling på Gran Canaria.

Ikke bare for troende

Myren har vært prest i Forsvaret i 17 år, mens Olsen er utdannet sykepleier, jordmor og har master i helsesykepleie. Tidligere har hun blant annet jobbet på akuttmottak, fødeavdeling og i kommunehelsetjenesten.

Der Myren er misjonærbarn og har vært aktiv i KFUK/KFUM og menighetsarbeid store deler av livet, har Olsen stort sett bare vært i kirken ved større anledninger i oppveksten. De mener deres ulike bakgrunner skal hjelpe dem å favne alle.

ALBIR: Sjømannskirken ligger i turistbyen Albir på Spanias østkyst, like nord for Alicante. Foto: Sjømannskirken

– Vi brenner for at Sjømannskirken skal være et sted for alle nordmenn i utlandet, ikke bare troende. At alle skal finne et hjem hos Sjømannskirken, sier Olsen og Myren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Familieprosjekt

– Vi ser fram til møter med mennesker. Mennesker i krise, mennesker i glede, mennesker i sorg, mennesker i livet.

Nå ser de fram til den nye hverdagen i Spania sammen med familien.

– Dette er et familieprosjekt. Vi ønsker at barna våre skal få med seg spennende opplevelser og verdifulle erfaringer videre i livet.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.