– Vi tar en pause fra marsjen i Oslo førstkommende mandag og har i stedet en marsj i Stavanger, sier Pegida-leder Max Hermansen. Her fra organisasjonens demonstrasjon mandag 19. januar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Avlyser Pegida-marsj i Oslo mandag

Pegidas markering utenfor Oslo rådhus er avlyst førstkommende mandag fordi gruppen ikke søkte om tillatelse i tide.

Den antiislamistiske bevegelsen var for sene til å søke om tillatelse fra politiet til å demonstrere på Frithjof Nansens plass i Oslo på mandag, og dermed ble plassen tildelt en annen organisasjon, skriver det antirasistiske nettstedet Vepsen.

– Vi tar en pause fra marsjen førstkommende mandag, og har i stedet en marsj i Stavanger. Det går rett og slett ut på at vi ikke har fått søkt om tillatelse i tide, sier Pegida-leder Max Hermansen til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pegida har holdt marsjer hver mandag de siste fem ukene, men oppslutningen har sunket de siste gangene. Sist mandag møtte et tjuetalls personer opp for å marsjere, mens det de første gangene var over hundre mennesker til stede.

Politiet i Fredrikstad opplyser til NRK at de har mottatt en søknad fra Pegida Sarpsborg og omegn om en markering mandag 25. februar.

– Vi har søkt om å få gå fra Nygårdsgata ved kinoen og avslutte med appeller på Stortorget. Vi håper på stor oppslutning, sier Tor-Arne Hæger Berg, som tidligere var nestleder i Demokratene.

Les også
En norsk dissident
Les også
Flyttet karikaturutstilling i Oslo like før åpning
Les også
Kastet egg mot Pegida-demonstrasjon
Les også
Protesterer mot Charlie Hebdo-forbud i Israel
Les også
Hagen kjemper for å få Pegida-lederen tilbake i skolen
Les også
Full splittelse i tyske Pegida