Ap-topp ber partiet støtte sentrumsregjering

Ar­bei­der­par­ti­et bør støt­te en re­gje­ring be­stå­en­de av de tre sen­trums­par­ti­ene, mener Fred­rik Mel­lem, le­de­ren for Oslo Ar­bei­der­sam­funn.

De førs­te son­de­rin­ge­ne som er ment å skul­le lede fram til re­gje­rings­for­hand­lin­ger mel­lom de fire bor­ger­li­ge par­ti­ene, star­ter man­dag.

Men Fred­rik Mel­lem mener Ar­bei­der­par­ti­et må tilby Venst­re og Kris­te­lig Folke­par­ti et al­ter­na­tiv til en re­gje­ring med Frem­skritts­par­ti­et og Høyre, skri­ver Vårt Land og Klasse­kam­pen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Løs­nin­gen må være en Ap-støt­tet re­gje­ring be­stå­en­de av Sen­ter­par­ti­et, Venst­re og KrF, sier han.

- Sen­trums­par­ti­ene bør få en klar be­skjed om at de har et reelt al­ter­na­tiv til å la seg pres­se for langt av Høyre og Frp, sier Mel­lem.

- Med en sen­trums­re­gje­ring så vil vi få en hånd på rat­tet. Jens Stol­ten­berg har gitt en skrift­lig ga­ran­ti før val­get om at han ikke skal bidra til at Frp kom­mer i re­gje­ring. Det åpner for å bidra til en sen­trums­re­gje­ring, og sen­trums­par­ti­ene må få ty­de­lig be­skjed, mener Mel­lem.

Han un­der­stre­ker at en slik mindre­talls­re­gje­ring, med bare 29 man­da­ter på Stor­tin­get, ville vært nødt til å søke fler­tall sam­men med ulike par­ti­er fra sak til sak. Og Ap burde si nei til olje­bo­ring i nord, mener han.

- For å gjøre dette til en reell nød­ut­gang for sen­trums­par­ti­ene bør Ap blant annet for­plik­te seg til å avstå fra å stem­me for kon­se­kvens­ut­red­ning av Lo­fo­ten, Ves­ter­ålen og Senja. Han øns­ker sam­ti­dig at et krav fra Ar­bei­der­par­ti­et bør være et vern om syke­lønns­ord­nin­gen.

(©NTB)

Les også
- Alle må få mer ut av å sitte i regjering
Les også
Kritiserer sikkerheten til norske politikere