Klikk for å endre tekst

Kritiserer sikkerheten til norske politikere

Den svens­ke avi­sen Expres­sen mener sik­ker­he­ten rundt nors­ke po­li­ti­ke­re er for dår­lig, og an­kla­ger Norge for å være naive.

- I Norge lever den naive åpen­he­ten, skri­ver den pro­fi­ler­te svens­ke re­por­te­ren Ni­klas Svens­son i en kom­men­tar i den svens­ke avisa Expres­sen.

Han mener iføl­ge Dag­bla­det at sik­ker­he­ten rundt både Høy­re-le­der Erna Sol­berg og stats­mi­nis­ter Jens Stol­ten­berg er for slapp. I kom­men­ta­ren skild­rer han det han mener er en mann som opp­før­te seg tru­en­de mot Stol­ten­berg på et ar­ran­ge­ment i Birke­lun­den på Grüner­løk­ka to dager før val­get.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det var Stol­ten­berg selv som måtte skub­be unna folk, og ikke liv­vak­te­ne, før denne ag­gres­si­ve man­nen i 50-åra hadde opp­ført seg tru­en­de flere gan­ger. Han hadde en egen agen­da om inn­vand­ring, sier Svens­son.

Den svens­ke jour­na­lis­ten mener også han selv slapp alt­for tett inn på Erna Sol­berg uten å gi seg til kjen­ne.

Ver­ken Høy­res kom­mu­ni­ka­sjons­sjef Sig­bjørn Aanes eller Jens Stol­ten­bergs po­li­tis­ke råd­gi­ver Sind­re Fos­sum Beyer kjen­ner seg igjen i be­skri­vel­sen. Også Po­li­ti­ets sik­ker­hets­tje­nes­te av­vi­ser kri­tik­ken.

- Det er både syn­li­ge og ikke-syn­li­ge sik­ker­hets­til­tak rundt våre po­li­ti­ke­re. Så hvis den svens­ke jour­na­lis­ten bare har fått med seg de syn­li­ge sik­ker­hets­til­ta­ke­ne, har han gått glipp av mye av det som har skjedd rundt. Det fore­går blant annet mye fore­byg­gen­de ar­beid. Der­for syn­tes jeg saken er litt tynn, sier Trond Hu­gu­bak­ken, kom­mu­ni­ka­sjons­di­rek­tør i PST.

(©NTB)

Les også
Erna Solberg har fått livvakt igjen