Slik så det ut på sentralstasjonen i Stockholm lørdag da 200 personer kom med et tog fra Malmö. Tirsdag kveld kom det cirka 800 flyktninger og migranter omtrent samtidig med tog og busser fra Malmö. Foto: TT / NTB scanpix

800 flyktninger til Stockholm på en halvtime

Rundt 800 flyktninger og migranter ankom tirsdag kveld Stockholm med tog og busser fra Malmö, opplyser politiet og frivillige organisasjoner.

– Det er en litt vanskelig situasjon akkurat nå, sier Stockholm-politiets innsatssjef Peter Matilainen til Svenska Dagbladet.

Han opplyser at de 800 ankom i løpet av bare en halvtime og at mange av dem er stresset etter å ha vært på reisefot i mer enn en måned. Politiet var derfor til stede på sentralstasjonen i Stockholm med forsterket mannskap, men det hele gikk rolig for seg, ifølge Matilainen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han opplyser at tog fra Malmö kom forsinket til Stockholm, og at det er ventet enda flere tog på vei med flyktninger og migranter. Politiet har utstasjonert språkkyndig personell på togene slik at flyktningene kan bli informert underveis.

– Mange skal videre til Finland, sier Matilainen.

Tirsdag ettermiddag opplyste dansk politi at det i løpet av det siste døgnet kom cirka 1.700 flyktninger og migranter over grensen fra Tyskland. Siden søndag har det kommet minst 7.500 flyktninger og migranter til Danmark, ifølge politiet.

Les også
Bispemøtet: Norge må ta større ansvar
Les også
790 asylsøkere til Norge forrige uke
Les også
Ny migrant-rekord i Ungarn
Les også
KrF: Usikker på hva flyktningsaken har betydd for oppslutningen
Les også
Anundsen: Schengen er under press