PÅ TUR: Familien Waldemar er klar for en ny stevnesommer i Kristen-Norge. Fra venstre: Karina, Rebecca, Philip, Andreas og Jarle.

70 prekener og 15 stevner for familien på åtte hjul

- Det kan fort bli hektisk, sier kona. De tolv siste somrene har familien Waldemar kjørt i skytteltrafikk mellom et utall stevner i Kristen-Norge.

Tre barn og to foreldre i en campingvogn. 2200 kilometer på veien. 15 sommerstevner på 7 uker. Familien Waldemar sitt reiseopplegg kan ta pusten fra enhver. Men når ektemann og pappa er Norges mest populære barneevangelist er det slik sommeren blir. Se stevneoversikten deres i faktaboksen til høyre på siden.

12 år med turné

For Waldemar er sommer nemlig det samme som høyseseong. Det har det vært de siste 12 årene. Det er liten tvil om at Jarle Waldemar både trives i og kler sin rolle. Men hva synes kona Karina om det?

– Jeg elsker campinglivet, sier hun spontant.

– Campinglivet er veldig intimt og koselig. Vi bor tett på hverandre, noe som betyr at vi får mye tid sammen. Vi sover i samme rom, spiser sammen og spiller spill sammen. Noen ganger kan man bare trekke seg tilbake i en krok å lese en bok, sier Karina.

Campingvogn = fort

Mens Jarle Waldemar synger, preker og utfordrer barna i konkurranser på scenen, liker Karina seg best i bakgrunnen.

– Jeg liker å hjelpe Jarle med praktiske ting som å selge produkter etter møtene. Og så er det liksom jeg som holder fortet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fortet er Karinas beskrivelse av campingvognen. Med en datter som begynner på ungdomsskolen til høsten, og to gutter på barneskolen er det nok å følge opp.

– Det skal skiftes klær, og de skal ha mat. Om de vil gå på møter eller bare slappe av i campingvogna er valgfritt. Ofte har de lyst å være med på det som skjer, men noen ganger vil de bare koble av, og ta det med ro, sier Karina.

Badedrakt i bilen

I fjor rakk Waldemar over 14 sommerstevner. I år blir enda ett til. 15 stevner kan bli hektisk, tror Karina. For to år siden hadde barna roller i flere skuespill som illustrerte talene til Jarle Waldemar. Da de besøkte Sarons Dal holdt det på å gå galt.

– Rebecca hadde fått lov til å bli med på rafting, noe hun hadde ønsket seg lenge. Men da vi skulle hente henne var båten forsinket. Vi skulle rekke et familiemøte i Lyngdal, forteller Karina.

I hu og hast kom de seg omsider av gårde. Men Rebecca fikk aldri skiftet.

– Hun satt i bilen i badedrakt med et håndkle rundt seg. Da vi kom fra stod det kø utenfor teltet. Vi rakk så vidt å skifte før vi skulle på scenen, forteller Karina.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I VOGN: Dette er familien Waldemars hjem om sommeren. Fra venstre mor Karina, barna Rebecca og Andreas og fordypet i en bok: far Jarle. Foto: Privat

«Dusjer» langs veien

Å rekke over så mange møter i løpet av sommeren får også andre konsekvenser.

– Det har vært ganger der Jarle så vidt har rukket å bli ferdig med et barnemøte før han må av gårde for å rekke det neste. Det betyr at han bare må dra, og så komme tilbake og hente oss etterpå, forteller Karina.

Campinglivet innebærer dessuten at man noen ganger ikke har tilgang på vann.

– Da må vi vaske oss i et vann langs veien, gjerne sent på kvelden, humrer hun.

Alle vil ha en bit

Jo, eldre barna blir, jo mer plass krever de. I år har Rebecca blitt tenåring. Det merkes.

– Hun trenger mer plass til klær og sko. Nå har hun fått den midterste køya med litt mer luft rundt seg. Men så skal det sies at Rebecca sjeldent er i vogna. Hun er supersosial og bruker vogna stort sett bare til å spise og sove i.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Å besøke 15 sommerstevner innebærer også å møte mange mennesker. Når bilen ruller inn på campingplassen flokker det seg ofte forventingsfulle barn rundt bilen for å ønske dem velkommen.

– Rebecca elsker det. Hun får fort venner, og kan noen ganger ha en utfordring med å bli kjent med nye samtidig som hun skal bevare sine gamle ferievenner. Alle vil ha en bit av henne. Guttene har også ferievenner, men har mer behov for å være litt alene, og trekker seg gjerne tilbake.

Årets turné begynte fredag 19. juni på Lunden leirsted.

Reiseruten

Full oversikt: Stevneguiden.no er oppslagstavlen for Kristen-Norge Møter, konserter, retreater og stevner. Arrangørene legger selv inn informasjon i guiden som er gratis for alle! Her er oppslagstavlen for Kristen-Norge Møter, konserter, retreater og stevner. Arrangørene legger selv inn informasjon i guiden som er gratis for alle!

Sommergospel, Karmøy
Toftefestivalen, Hurum
Sommerleir på Lunden leirsted
ICEJ sommerkonferanse Kristiansand
Justøya bibelcamping
Blink
Baptistenes sommerfest
Barnas Sommerfestival
Hedmarktoppen
Liv & Vekst
Misjonsforbundets sommerfest
Sommerstevnet på Solstrand (De frie evangeliske)
Sarons dal
Lyngdal bibelcamping
Kvitsund bibelcamping
Justøy bibelcamping
Justøya bibelcamping to ganger i år. (Uke 27 og uke 30)
IMI kirkens Åpen himmel sommerkonferanse, Grimstad
10:13-festivalen (Normisjon)

Les også: Stevneguiden.no er oppslagstavlen for Kristen-Norge Møter, konserter, retreater og stevner. Arrangørene legger selv inn informasjon i guiden som er gratis for alle! Her er oppslagstavlen for Kristen-Norge Møter, konserter, retreater og stevner. Arrangørene legger selv inn informasjon i guiden som er gratis for alle!

Les også
Tar ikke betalt som pastor
Les også
– Mange menigheter har et ubevisst forhold til sosiale medier
Les også
Kommer fra kriker og krokerKRIK Action 2015
Les også
Hvorfor er ikke sommerstevnene i mediene?
Les også
Foretrekker det gode og de gamleStevner for godt voksne