Tina Jørgensen ble funnet i kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

36-åring skal være utpekt som Tinas drapsmann

En av de fire mennene som ble pågrepet i Tina-saken, skal ha utpekt sin medsiktede kamerat som Tina Jørgensens drapsmann.

15 år etter drapet på Tina Jørgensen i Stavanger, er fire menn siktet for drapet. Arkivfoto: Politiet / NTB SCANPIX

VG skriver at politiet i Stavanger sitter med en forklaring om at 36-åringen skal ha slått Tina Jørgensen (20) i hodet.

– I en så tidlig fase av etterforskningen er det lite jeg kan si, utenom at min klient nekter straffskyld, sier Randby til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere opplysningene avisene kommer med.

– Jeg kommer heller ikke til å si noe om hva som har kommet fram i avhør, sier Dahl.

Den endelige obduksjonsrapporten konkluderte med at 20-åringen var slått i hjel med stump gjenstand, og at hun hadde sju knusningssår i bakhodet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Politiet er sikre

VG får opplyst at etterforskerne er sikre på at de har de rette personene – og de fire åstedene som er aktuelle for saken – men at de fortsatt ønsker tips i saken.

– Det kan fortsatt være vitner der ute som kan ha helt avgjørende observasjoner natten Tina Jørgensen forsvant, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

Til Dagbladet sier Dahl at det kommer inn en del tips, og at noen av dem er konkrete mot hva politiet ønsker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vår informasjon tilsier at noen av de siktede kjente henne, og opplysninger rundt det kan være veldig interessante, sier Dahl til Dagbladet.

Ungdomsmiljø

De fire mennene fra Lyngdal er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen. De siktede blir beskrevet som gamle kamerater – tre av de fire er 36 år gamle og en er 39 år. Ingen av de fire erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Tina Jørgensen var i lengre tid del av det samme ungdomsmiljøet som de fire siktede i Lyngdal, der hennes familie ferierte på Rossfjord camping.

Tina Jørgensen forsvant sporløst 24. september 2000 etter å ha tilbrakt kvelden på byen sammen med kjæresten. 26. oktober samme år ble liket av Tina funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren.

Les også
Kirken ber lyngdøler avstå fra rykterTina-saken
Les også
Politiet skal evaluere innsatsen i Tina-etterforskningen
Les også
Siktet 36-åring skal ha forklart seg om drapet i Tina-sakenDe pågrepne i Tina-saken
Les også
Mann siktet for drap begått for 15 år siden