Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Mann siktet for drap begått for 15 år siden

En 36 år gammel mann er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i Stavanger høsten 2000.

Arkivbilde av Tina Jørgensen som ble funnet drept i oktober 2000. Arkivfoto: Politiet / NTB SCANPIX

– Mannen sitter i arrest og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, torsdag formiddag.

– Vi har håp om å oppklare denne saken, sier Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet holder pressebrifing om den siste utviklingen i saken på politihuset i Stavanger torsdag klokka 11.

Kjæresten siktet

Tina Jørgensen ble sist sett utenfor Burger King på Torget i Stavanger sentrum natt til søndag 24. september 2000, hvor hun ifølge et vitne snakket med en mann.

26. oktober samme år ble hun funnet drept ved Bore Kirke på Jæren.

Jørgensens kjæreste, Trond Flaa, ble siktet av politiet ett år etter drapet, men siktelsen ble henlagt av risadvokaten i desember 2002.

Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, sier tilNRK at hun fikk vite om pågripelsen onsdag, og at det ikke er datterens ekskjæreste som er siktet i saken.

Politiet tok opp saken igjen i mars 2013 etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. Det ble da offentliggjort nye tegninger og vitneopplysninger, og politiet gikk ut med en etterlysning av mannen Jørgensen skal ha snakket med utenfor Burger King.

– Ensidig etterforskning

Flaas advokat Atle Helljesen reagerte i 2013 på at politiet ikke tidligere hadde delt materialet, som kunne ført til nye tips.

– Vi opplevde at etterforskningen den gang var ensidig retten mot kjæresten, sa mannens advokat den gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flaa ble i 2005 tilkjent 50.000 kroner i oppreisning og 138.500 i erstatning for det økonomiske tapet han ble påført på grunn av to måneder i varetektsfengsel. Opprinnelig lød kravet på vel 1 million kroner.