Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa på en pressekonferanse onsdag. Politiet har pågrepet fire menn i Tina-saken. Foto: Tomas Larsen / NTB scanpix

Siktet 36-åring skal ha forklart seg om drapet i Tina-saken

Den ene 36-åringen som torsdag ble pågrepet i Tina-saken, skal ha forklart seg om hva som skjedde da Tina Jørgensen ble drept i 2000.

Etter det Stavanger Aftenblad får opplyst, skal 36 åringen som først ble pågrepet i saken ha kommet med en forklaring til politiet om hva som egentlig skjedde da den 21 år gamle Stavanger-kvinnen ble drept natt til 24. september 2000.

Tina Jørgensen ble funnet drept høsten 2000. Arkivfoto: Politiet / NTB scanpix

På en pressekonferanse torsdag kveld understrekte politiet at det er tidlig i etterforskningen. Kun den ene 36-åringen var da avhørt, og politiet ville ikke si noe om hva han har forklart – ei heller om han erkjenner straffskyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Samarbeider

Mannens advokat, Odd Rune Tostrup, ønsker heller ikke å si noe om hva hans klient har fortalt om hendelsen. Advokaten understreker imidlertid at klienten samarbeider med politiet og at han har gitt en lang forklaring. 36-åringen er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Tre av de siktede mennene er 36 år gamle. Mannen som ble pågrepet sist – like før klokken 20 torsdag kveld, er 39 år gammel. Alle har tilknytning til Lyngdal i Vest-Agder.

I samme omgangskrets

En kilde NRK har snakket med forteller at alle de fire siktede kjenner hverandre, og at de alle kjente Tina Jørgensen.

De skal ha blitt kjent med Jørgensen da hun ferierte i Lyngdal-området.

Til Dagbladet forteller en kilde som har stått nær deler av vennegjengen, at de ofte dro for å feste i Stavanger på starten av 2000-tallet.

20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000, etter å ha vært savnet i en måned. Hun ble sist sett utenfor Burger King i Stavanger sentrum.

– Vekker et håp

Drapssaken har i snart 15 år vært et mysterium for politiet. I 2013 gjenopptok politiet etterforskningen etter å ha mottatt flere tips, men etter åtte måneder ble den på nytt henlagt. I siste omgang er etterforskningen gjenopptatt etter ytterligere ny informasjon i saken.

– Vi har visst over en viss tid at det har pågått en etterforskning. Hvor lenge ønsker vi ikke å gå inn på, men vi kjente til det, sier advokat Kjersti Jæger, som representerer Tina Jørgensens mor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er for tidlig å si hva dette fører til, men det vekker selvsagt et sterkt håp om oppklaring og svar på alle de ubesvarte spørsmålene om hva som egentlig skjedde med Tina. Det har vi håpet på i 15 år nå, sa Jæger til NTB etter at den første pågripelsen ble kjent.

Den først pågrepne mannen framstilles for varetektsfengsling fredag formiddag. For de andre siktede har politiet ikke tatt stilling til spørsmålet om varetekt. (©NTB)

De pågrepne i Tina-saken

* Mann (36) pågrepet onsdag morgen. Forsvarer: Odd Rune Torstrup.

* Mann (36) pågrepet torsdag klokken 16.15. Bosatt i Kristiansand. Meldte seg selv på oppfordring fra politiet. Forsvarer: Trond Wåland.

* Mann (36) pågrepet torsdag klokken 17.55. Bosatt i Lyngdal. Han ble først representert av advokat Ørjan Eskeland, som senere har trukket seg på grunn av en mulig interessekonflikt.

* Mann (39) pågrepet torsdag klokken 19.50. Bosatt i Sirdal. Forsvarer: Olav Sylte.

Rogaland politidistrikt, Fædrelandsvennen, NTB

Les også
Mann siktet for drap begått for 15 år siden