Bjørnbekk asylmottak på Ås i april. Dette er et av mottakene der det skal arrangeres vennefrokost lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

2.200 har meldt seg på vennefrokost på asylmottak

I anledning TV-aksjonen på søndag har 2.200 innbyggere meldt seg på såkalte vennefrokoster på til sammen 84 asylmottak over hele landet.

Vennefrokostene arrangeres av frivillige i Røde Kors i samarbeid med meierikjempen TINE lørdag klokken 11 til 13.

– Responsen har vært over all forventning, og det er utrolig gledelig at så mange ønsker å bli bedre kjent med flyktningene som bor på mottak på denne måten. Antakelig er det mange som får en ny venn på lørdag, og kanskje også en de kan gå med bøsse sammen med på søndag, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Øistein Mjærum i Røde Kors.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På de 84 mottakene som onsdag hadde takket ja til å arrangere vennefrokost, bor det hele 4.500 flyktninger. Beboerne får mulighet til å lage måltider fra sine hjemland dersom de ønsker det.

Invitasjonene er sendt ut via 26 millioner melkekartonger fra TINE de siste ukene.

Årets innsamlede midler skal gå til Røde Kors' arbeid for folk rammet av krig og konflikt i ni land: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Dette inkluderer også flyktninger som er kommet til Norge fra disse landene.

Som høye beskyttere for årets TV-aksjon kommer dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit til å være til stede i NRKs studio søndag kveld.

Les også
Regjeringen: Flyktninger og innvandrere må tilpasse seg arbeidslivet
Les også
Strengest i klassen på asylbehandling
Les også
– Uhyggelig hatprat på Frp-statsråders Facebook-sider
Les også
2.500 asylsøkere hittil i år