Jesus-marsjen i Wien samlet hele 12.000 mennesker. Nå planlegger arrangørene en ny stor marsj i 2016, etter at tradisjonen med Jesus-marsjer i Wien har lagt stille en stund.

12.000 tok til Wiens gater for Jesus

Mer enn en kilometer lang ble Jesus-marsjen som for en drøy uke siden snirklet seg gjennom den østerrikske hovedstaden.

Mer enn en kilometer lang ble Jesus-marsjen som for en drøy uke siden snirklet seg gjennom den østerrikske hovedstaden. På forhånd hadde arrangørene drømt om folkemengder på fem- kanskje ti tusen mennesker. Det er byens politi som estimerer at rundt 12.000 hadde tatt til gatene for å vise sin tro.

Demonstrasjoner

Bykjernen var definitivt påvirket av den store marsjen. Politiet måtte stoppe både biltrafikk og kollektiv transport for å la paraden passere. Deltakerne sang, spilte musikk og bar faner med slagord som «Jesus elsker Østerrike» og «Jesus er Herre». Det ble også holdt appeller og prekener underveis i arrangementet. Ifølge baptist-misjonær, Marc Ira Hooks, gav flere av tilhørerne uttrykk for at de ønsket å bli kristne. Det sjokkerte flere av de østerrikske kristne som deltok.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Slike ting skjer bare ikke her. I hvert fall ikke ofte, sa en av dem til Hooks som også arbeider som journalist.

Forfølgelse

Forfølgelsen av kristne i Midtøsten ble et tema under marsjen. En deltaker fortalte til radio Wien at hun frykter at kristendommen skal bli utryddet i områdene der den opprinnelig kom fra.

– Og enda mer frykter jeg at de skal miste livet, sier hun.

Fra arkivet: håpet på 10.000 på jesusmarsj i Oslo, 5000 trosset regnet

Fra arkivet: 1,5 millioner på jesusmars i Brasil

En journalist fra radiostasjonen snakket også med en muslimsk turist fra Algerie som iakttok demonstrasjonen. Vedkommende mente at muslimer og kristne er brødre som sammen må skape fred i verden.

Lang tradisjon

Tradisjonen for Jesus-marsjer i Wien strekker seg helt tilbake til 1950-tallet, da kristne marsjerte gjennom gaten som omsirkler byens sentrum. Jesus-marsjer har også blitt avholdt flere andre steder. I 1987 avholdt man for første gang Jesus-marsj i London, og fenomenet begynte å bre om seg. I år 2000 ble det anslått at 60 millioner mennesker på et eller annet tidspunkt har deltatt i en av de mange Jesus-marsjene som er holdt ulike steder i verden. Etter marsjen dette året ble stiftelsen som stod bak marsjene oppløst, men det arrangeres altså fortsatt Jesus-marsjer rundt om i verden.

Les også
Venter 10 000 deltakere på Jesusmarsj
Les også
Svenskene samles til ny Jesusfest i Stockholm
Les også
Halvannen million i Jesusmarsj