JESUSMANIFESTASJON: Rundt 20.000 personer møtte i fjor opp for å lovprise Jesus i Stockholm sentrum. I år håper arrangørene på opp mot 30.000 deltakere.

Svenskene samles til ny Jesusfest i Stockholm

Svenske kristne samles pinsaften i Stockholm til den store Jesus-manifestasjonen. Arrangøren venter nærmere 30.000 deltakere.

Den store Jesusfesten i Sveriges hovedstad arrangeres for tredje gang, og deltakerne fraktes med tog, buss og bil fra hele landet for å ta del i den storslåtte markeringen. I fjor var 20.000 svensker med å feire Jesusmanifestasjonen, men arrangøren tror dette tallet vil bli enda høyere i år. Det er forventet at rundt 30.000 deltakere vil ta del i den store Jesusfesten. Man må minst 50 år tilbake i tid for å finne en så stor samling kristne på ett og samme sted i Sverige
Markeringen pinsarften starter med ulike møter og arrangementer i åtte parker og torg i Stockholm. Deretter blir det en stor felles Jesusmarsj og finale i parken Küngsträdgården.
rets manifestasjon er allerede innledet med landsaksjon og bønnemobilisering. Blant annet blir det denne uken arrangert Jesusuke på Stockholms universitet. Her blir det forbønn på universitetsområdet, gratis picknik til minne om Jesu siste måltid med disiplene og filmvisning med Jesusdiskusjon.
I forbindelse med hovedmarkeringen på lørdag, vil tre chartrede tog frakte kristne fra Gøteborg, Sundsvall og Malmø. Transporten har fått navnet Himmeltoget.