Venter 10 000 deltakere på Jesusmarsj

Hovedkomiteen i Frihet 2005 satser på ny deltakerrekord under Jesusmarsjen i Oslo førstkommende lørdag.

- Vi ønsker å løfte Jesu navn høyt og takke Gud, men også gjøre bot på vegne av den norske kristenheten. Vi vil bøye kne og be om tilgivelse for det vi ikke har vært som Guds folk i Norge, sier hovedkomitéleder Jørgen Aass i Frihet 2005 til Magazinet.

- Hva galt har kristenfolket gjort?
- Jeg har ikke slik Jesus har kalt meg til å leve, og jeg tror de fleste stiller i den samme kategorien. Hadde vi levd sterkt med Jesus, hadde landet sett annerledes ut, sier han og siterer fra 2. Krønikebok 7,14: "Hvis da dette folket som mitt navn er nevnt over, ydmyker seg og ber, søker meg og vender om fra sin onde ferd, så vil jeg høre i himmelen, tilgi folkets synder og lege deres land."

Tror på gjennombrudd

Aass er primus motor for Frihet 2005, "et bredt initiativ for å samle kristenfolket i Norge i forbindelse med frigjøringsmarkeringen".

- Skal vi feire frigjøringen, må vi løfte frem han som er frigjøreren, mener Aass, som er daglig leder ved bønne- og konferansesenteret Fredens Bolig i Bærum.
I hovedkomiteen sitter også Else Kari Bjerva fra Normisjon, Arne Borgersen fra Pinsebevegelsen, Einar Ekerhovd fra Oase, Alv Magnus fra Ungdom i Oppdrag og Ole Kristian Sameien fra Norsk Luthersk Misjonssamband.

- Vi tror det er noe nytt at kristenfolket står sammen i bønn på denne måten, og vi tror på et åndelig gjennombrudd, sier Aass.

Bredde

Hovedkomiteen håper på 10 000 deltakere i Jesusmarsjen. Aass vet med at de store, lutherske organisasjonene Normisjon og Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har mobilisert kraftig, men regner med at hele kirkelandskapet vil være godt representert.

Forrige gang det ble arrangert Jesusmarsj i Oslo, var i 1997. Da deltok mellom 2000 og 3000, ifølge Aass. Den største Jesusmarsjen som er blitt gjennomført i Oslo, ble arrangert i forbindelse med Pinsevennenes verdenskonferanse i 1994. 7000 mennesker var med den gang.

Jesusmarsjen førstkommende lørdag starter på Youngstorget og går gjennom Oslo sentrum via Karl Johans gate opp til Universitetsplassen. Det blir musikk, appeller og bønn, og arrangementet har en tidsramme på drøyt tre timer. Aass understreker at marsjen er for folk i alle aldrer.

Dyre annonser

Satsingen Frihet 2005 har tre elementer, hvor av Jesusmarsjen er det første. 5. til 11. juni er det bønneaksjon, mens prosjektet kulminerer med helsides annonser i Aftenposten, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og VG 11. juni. Annonsene vil inneholde "et sant og positivt budskap til det norske folk", ifølge hjemmesiden til Frihet 2005. Ifølge Aass vil annonsene koste om lag 600 000 kroner til sammen.

- Vi er avhengige av at folk deler vår visjon og er villige til å grave dypt i lommen. Vi ser frem til en god kollekt på Universitetsplassen, sier Aass.

Trygve W. Jordheim