UNG VETERAN: Line Henriette Holten gikk ut av toppolitikken etter valget for fire år siden. Da hadde hun brukt både fritid og arbeidstid på politisk arbeid i godt og vel 30 år. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Line Henriette Holten 50 år

Mandag 18. oktober fyller tidligere stortingsrepresentant Line Henriette Holten 50 år. Med sine 50 år er Line som en ung veteran å regne. Hun gikk ut av toppolitikken etter valget for fire år siden. Da hadde hun brukt både fritid og arbeidstid på politisk arbeid i godt og vel 30 år.

Line Holten er født inn i en politisk familie. Hennes far Odd Holten var både bystyremedlem i Fredrikstad og fylkestingsmedlem i Østfold, før han ble stortingsrepresentant for Østfold i 1993. Familiens engasjement i Blå Kors satte sitt preg på både Line og søsteren Siv, og 17 år gammel ble Line styremedlem i Østfold KrFU.

Line er utdannet teolog fra Menighetsfakultet og har arbeidet som prestevikar, men for det meste har det handlet om politikk: Generalsekretær i KrFU og som politisk rådgiver i to departement og som informasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe. Fra 2003 til 2007 var hun bystyremedlem i Askim, og kombinerte dette både med oppgaver i regjering og som stortingsrepresentant fra 2005.

KrF har liten tradisjon for politiske dynastier, men da Odd Holten sa kategorisk nei til renominasjon etter fire perioder på Løvebakken, var Line den som pekte seg ut som den selvfølgelige etterfølgeren.

Dette var historiens eneste kjente eksempel på at far og datter stafettveksler på Stortinget, men småbarnsmoren Line viste seg raskt som en solid og dyktig politiker, både i stortingsgruppa som kollegium og i de tre komiteene hun var medlem av i de tre periodene hun var stortingsrepresentant: Energi- og miljøkomiteen, helse- og omsorgskomiteen og i næringskomiteen. I to perioder var hun medlem av presidentskapet, medlem av gruppestyret og i perioder også parlamentarisk nestleder.

At hun ikke ble valgt inn i 2017 var et stort tap for partiet, men fagorganisasjonen TEKNA, som omfatter mer enn 80 tusen personer med høy kompetanse innen teknologi og realfag, var raske til å sikre seg den teologiutdannede politikeren, først som direktør for samfunnskontakt, deretter som generalsekretær.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I alle sine verv og oppgaver har Line Holten vist seg som en maurflittig, målrettet og seriøs medarbeider. Hun har alltid klart å bevare vennlighet og myndighet på en måte som har inngitt respekt.

Med sine 50 år er hun fortsatt som en ung veteran å regne, og man skal ikke se bort fra at det kan bli bruk for henne også i framtidige, politiske prosjekter.

På vegne av alle partivenner er det stor glede for meg å kunne gratulere Line Henriette Holten med 50-årsdagen!