VOKSTE OPP I NORGE: Jeg har aldri vært i Afghanistan, og det hadde heller ikke Farida. Her hjemme lærte hun seg raskt norsk, var skoleflink og fikk mange venner. Foto: adobe Foto: Illustrasjon fra Adobe Photo

Uskyldige Farida ble hardt straffet – hva skjer med asylsøkeren nå?

Jeg ble minnet om Farida Khurami da statsminister Erna Solberg (H) nylig talte til den siste norske styrken som kom hjem fra Afghanistan. Det ligger i kortene at det krigstrøtte landet vil få økt krig og terror nå som de afghanske styrkene må klare seg selv. Både Taliban og IS er på fremmarsj, og den eneste forskjellen mellom disse grupperingene er at førstnevnte mener IS torturerer og dreper for mange sivile.

Farida-saken er over, etter at den mektige Utlendingsnemndas (UNE) leder, Johan Berg bare fattet et nytt vedtak om utvisning siden de tapte i tre rettsrunder. I vinter falt den endelige dommen fra Høyesterett.

Les også
Støttegruppen for Farida får Amnestyprisen

Kan hende at Faridas mor oppga feilaktige opplysninger når de fikk innvilget asyl, og at norske utlendingsmyndigheter derfor hadde sitt på det tørre, juridisk sett. Men den uskyldige Farida ble hardt straffet.

Jeg har aldri vært i Afghanistan, og det hadde heller ikke Farida. Her hjemme lærte hun seg raskt norsk, var skoleflink og fikk mange venner. Som far og lærer kan jeg bare ane noe av den håpløshet og sorg denne unge jenta bærer på i dag. Hun bor i dag i det voldsherjede Afghanistan i en leilighet hun knapt våger å forlate.

Les også
UNE-leder gjorde vedtak i Farida-saken alene

På nettsiden til UNE er det både bilder og filmer av glade barn, om viktigheten av at barn blir hørt og om deres rettigheter. Dessverre betviler jeg sterkt om UNEs jurister vet hvordan et barn faktisk føler, og hvordan det kan kjennes for en som Farida som har fått drømmer og liv lagt i grus. Behandlingen i denne spesifikke saken er så kald og kynisk at den ikke er til å fatte.

Hvor var våre yrkespolitikere? Hva med statsminister Erna Solberg (H). Og hva med våre såkalte kristne politikere i regjeringen? Kvinnelige IS-medlemmer ble hentet hjem. Begrunnelse? Til barnas beste. Ja vel.