For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

| Debatt

Trendy og helsefremjande

ALTERNATIV: Dei siste åra har det vorte trendy å drikke alkoholfritt, skriv Per-Arne Lillebø og Hjørdis Almelid Vikenes. Bildet viser alkoholfrie drinkar.
Publisert Sist oppdatert

Nokre gongar vert det trendy, det som for andre har vore eit bevisst val lenge. Dei siste åra har det vorte trendy å drikke alkoholfritt. Ein slik trend er positiv, fordi det å drikke alkoholfritt kan vere med å redusere faren for kreft.

Forsking har vist at alkohol aukar risikoen for sju ulike kreftformer. Årleg kan 700 krefttilfelle tilskrivast alkoholbruk. Organisasjonane av-og-til og Kreftforeningen støttar Helsedirektoratet i at ein bør merke alkoholhaldige drikke med opplysning om at alkohol kan auke kreftfaren. Helsemerking har vi hatt på tobakk og snus i mange år no. Då er det flott om ein snart kan få det også på vinflasker.

Vi les i Finansavisen 4. januar i år at «Alkoholaksjer stupte etter kreftadvarsel». Dette skjedde på bakgrunn av at den amerikanske helsedirektøren Dr. Vivek Murthy ville inkludere ei åtvaring om kreftfare på alkoholhaldige drikkevarer.

Powered by Labrador CMS