For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

MISJON: Det er dermed et tydelig potensial for å styrke misjonsperspektivet i trosopplæringen, skriver Stephen Sirris. Bildet er fra Trosopplæringskonferansen i 2019.

Stort potensial for å være en misjonerende kirke

Den norske kirke identifiserer seg som en bekjennende, misjonerende, tjenende og åpen folkekirke. En fersk evalueringsrapport viser at dersom kirken skal være misjonerende, fordres ansvar og aktiv innsats fra kirkens ledere og ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Misjon er del av kirkens grunnleggende oppdrag. Men det er ikke gitt hva det betyr å være misjonerende kirke i dag. Den norske kirke driver ikke et eget misjonsselskap, men etablerte i 1994 Samarbeid Menighet og Misjon (SMM).

I samarbeidet inngår også Det Norske Misjonsselskap, Normisjon, Misjonsalliansen, Stefanusalliansen, HimalPartner, Areopagos og Den norske Israelsmisjon.

I anledning SMMs 25-årsjubileum har VIDs Senter for verdibasert ledelse og innovasjon evaluert SMM-samarbeidet og menighetenes misjonsengasjement. SMM har vært verdifull som arena og bindeledd mellom kirken og organisasjonene.

Powered by Labrador CMS