JØDER: Historien til jødene i Norge glemmes. Den prisen, den tar vi jøder nok en gang i en annen form. Vi utestenges, knebles til stillhet, skriver innsenderen.

Stått nok med hatten i hånden!

Jeg har stått med hatten i hånden i det meste jeg har formidlet. I håp om å få en vis forståelse av hvordan det er å være norsk jøde i kjølvannet av krigen. Jeg har prøvd å gjøre dette uten å støte noen. Jeg har ingen behov for å trykke ned andre sin mening for å fremme min. Det har blitt forklart med teskje gang på gang fra flere norske jøder om vår realitet her til lands.

Jeg står ikke lenger med hatten i hånden. Det finnes da grenser for hvor underdanig man skal være uten å ha gjort noe galt, annet enn å ha jødisk identitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvorfor er det så vanskelig å være anstendig, ta fram de gode verdiene og holdningene når man er uenig? Kjør på, boikott og demonstrerer samt del dine ytringer om krigen fra den siden du vil. Men tillat deg aldri å være en bølle mot jødene bare fordi noen har en jødisk identitet.

Skjerp deg, du vet da bedre, gjør du ikke?

Norge er problemet, samt de som tillater seg å være bøller, ikke vi norske jøder.

Selv etter 07.10. ønsker vi å gjøre slik vi alltid har gjort, det er å bidra til dette landet vi bor i. Tål å høre det, vi skaper og bringer med oss mye godt for Norge. Vi deltar og vi er en ressurs. Slik er vi norske jøder. Vi er glad i landet vårt.

På tide å ta seg sammen, samt anstrenge seg for å løse antisemittismens utfordringer som finnes i dette landet. Dette rammer norske jøder. Dessuten sender det ut alvorlige signaler om Norges tilstand i 2024 med tanke på jøder her til lands.

Tilstanden rundt tematikken ser ikke lovende ut, tvert imot kritisk hvis man virkelig ønsker å ta tak i det.

Norge, dette er ikke noe å være stolt over, dette går ikke usett. Vi jøder ser. Verden ser på Norge. Det er på høy tid å ha høyere forventninger til de som styrer dette landet. Det må tas mer ansvar, mer intellektuelle avgjørelser enn det vi har sett fram til nå.

Dessuten bør politikere ha forventninger til sine medborgere om at demokratiet følges slik det er tenkt. Medborgere må ha forventninger til sine medborgere igjen. Hvis ikke går ikke dette rundt. Konsekvensen av det ser vi jo allerede i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Staten er ansvarlig for å ikke være selvutslettende når det kommer til Norges egne verdier og holdinger.

Mulig mange vil være uenig med meg, men jeg kan oppriktig ikke være takknemlig for at Norge bidrar med politibeskyttelse for norske jøder i dette landet. For meg er det bare en indikasjon på at staten betaler seg ut av forpliktelser den har om å ivareta og inkludere minoritetsgruppen jøder. Vi hadde ikke stått i den situasjonen vi står overfor hvis oppgaven hadde blitt fulgt opp slik den burde og bør!

Historien til jødene i Norge glemmes. Den prisen, den tar vi jøder nok en gang i en annen form. Vi utestenges, knebles til stillhet.

Et eksempel på dette er savnet-plakater av katter. Disse får stå. Savnet jødiske gisler-plakater rives ned, noen blir spyttet på! Derfor nevner jeg stadig at anstendighet og menneskelige verdier smuldres opp. Det kommer så tydelig fram gjennom slike handlinger.

Hatytringer er ikke dekket godt nok av det norske lovverket, derfor er det fritt fram å si og gjøre det man mener om jøder slik det praktiseres i dag.

For fremtiden håper jeg at vi jøder i Norge er mer våkne og forberedt hvis slik urett mot oss skjer igjen. Vi må ta mer plass, samt ha forventninger til dette landet.

Vi jøder har stått nok med hatten i hånden under andre verdenskrig, ikke igjen. Vi har ikke gjort noe galt, vi har bare en jødisk identitet.

Når krigen tar slutt, så er det du som må gjøre opp din holdning og verdiregning. Håper for din del at den ikke er for høy. Lykke til!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Mener vi bør bruke nasjonaldagen til å tenke over hvor nært vi står Israel
Les også
Kvinne dømt for hatytringer mot jøder
Les også
Fylte byparken med 300 israelvenner. Ble møtt med steinkasting