For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ SOMMERKAMPANJE 1 krone, ut august Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Skapelse, tro og vitenskap

På mange områder vil en ateistisk naturvitenskapsforsker kunne komme til riktige konklusjoner i sin forskning. Derimot vil han avgjort famle i mørke når det gjelder å forklare livets og universets opprinnelse.

Publisert Sist oppdatert

Foreningen Skaper har denne høsten utgitt den tverrfaglige læreboken for ungdomsskolen «Guds verden». Sammen med flere rektorer og lærere på ulike skoler har jeg vært med i bokens redaksjonsråd.

Et hovedsiktemål med boken er å gi en kortfattet og enkel innføring i et bibelsk verdensbilde, hvor både teologi og naturvitenskap ses i sammenheng med hverandre, og det ikke er noen motsetning mellom naturvitenskapen og en historisk-bokstavelig lesning av 1Mos 1–11.

Både boken og bokens forfatter, Andreas Årikstad, har blitt møtt med sterk kritikk. Boken blir avvist som vitenskapelig uholdbar. Sågar har kritikken gått så langt at den har blitt fremstilt som farlig for troslivet til unge mennesker. Her er det avgjort behov for noen avklaringer.

Powered by Labrador CMS