Sitater fra Dagen.no-debatten

«Om det bes en bønn over kyllingen før den bedøves og får halsen skåret over, betyr da ingen ting for oss kristne. En kylling er en kylling, åkkesom!», skriver Bjørg Tolleshaug.

Konvertitter: «Eg blir forharma når eg les dette. UNE er, så langt eg kan sjå, så gjennomsyra av kristendomsforakt at dei lukker augo for alt av forfølging og trakassering i muslimske land», skriver Tore Kvinlaug i sin kommentar til saken Returnert og torturert i Iran.

Halal-slaktet kylling: «Om det bes en bønn over kyllingen før den bedøves og får halsen skåret over, betyr da ingen ting for oss kristne. En kylling er en kylling, åkkesom!», er Bjørg Tolleshaugs kommentar til artikkelen Den norske kyllingen du spiser kan være halal-slaktet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flyktninger: «Det er underlig å legge merke til at 99% av verdens flyktninger flykter fra muslimske land,» skriver Henry Østhassel i kommentarfeltet under nyheten om at det nå er Over 50 millioner flyktninger i verden

Tigging: « En viss ironi i at en del røde ønsker å ha tiggere, og at en del blå ønsker å gjøre tigging ulovlig uten helt å ha noe godt alternativ», skriver Lars Jørgen Braseth i Aksjonerer med tigging mot tiggeforbud.

Privatskoler: « At våre skattepenger skal sponse eliteskoler synes jeg ikke noe om. Kongefamiliens fremste oppgave er solidaritet med folket, her går de ikke foran med noe godt eksempel», er Tania Randby Garthus kommentar til at Kronprins-barna begynner på private skoler.

Alkoholsalg: « Mer sprit til folket har vel vært FrPs politikk helt siden partiet ble stiftet», skriver Leif Gullberg i saken Regjeringen vil åpne for mer salg og info om alkohol.

Politikk og kristenliv: « Å definere politisk arbeid som en del av «kristent engasjement» på linje med evangelisering og menighetsarbeid, er en kortslutning man heldigvis ikke møter så ofte», skriver Nils-Petter Enstad i innlegget Kirkerom eller partihovedkvarter?

Made in Israel: « Her er en flott handleliste for Israelske produkter. palestinakomiteen/boikott-israel Jeg syns det er flott at Palestinakomiteen lager slike oversiktlige israelske handlelister. De aller fleste produktene visste jeg ikke engang var Israelske. Takket være Palestinakomiteen leter jeg bevisst etter disse produktene. Spre informasjonen», oppforder Henry Osthassel i artikkelen MIFF får kjeft etter publisering av eksamensbesvarelser.

Tro og tvil: « Prester og kristne bedrevitere avviser UFOer og utenomjordiske vesener som overtro. Men sin egen overtro om skapelsen og andre "mirakler" i Bibelen går for god fisk», skriver Dag Ove Johansen etter debattinnlegget Gud er annerledes enn alt.

Kristne og alkohol: « Rart at alkohol skal være ett problem hos de kristne», skriver Åsmund Svendsen i artikkelen «Usikker på om Jesus ville blitt sertifisert som alkoholfri»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gladbølge på Facebook: « Det vil alltid være vanskelig å tale sant om livet, uansett hvor man er, fordi samfunnet er gjennomsyret av politisk korrekthet, snillisme og sosialisme. Hadde folk hørt på Gud i stedet for Jens og Gro, så hadde Sannheten hatt bedre kår», skriver Lars-Toralf Utnes Storstrand i kommentarfeltet nederst i saken Lei av glad-bølge på Facebook.

Tro og lære: « Det er kun på Dagen.no at en haug med gjendøpere og karismatikere kritiserer lutherske bispekandidater for å stå inne for luthersk dåpslære. Tenke seg til! Hva blir det neste, at katolikker tror på pavens ufeilbarlighet eller helgendyrkelsen?» spør Vegard Loke etter artikkelen Bispekandidater forteller om sine kristne forbilder.

Rusmidler: « Hvorfor er det galt å ha et sunt og moderat forhold til alkohol, mens det er helt greit å drikke 15-20 kopper med kaffe hver dag?» spør Tor M. Simonsen i en kommentar under saken «Usikker på om Jesus ville blitt sertifisert som alkoholfri»

Debatt på Dagen.no

Dagen inviterer til saklig debatt, gjerne med høy temperatur.

Vi tillater ikke bannskap, personangrep og hets i spaltene våre.

Du må være registrert og innlogget på Facebook for å kunne kommentere artikler på Dagen.no - og alle må fremstå med fullt navn.

Kommentarfeltet finner du nederst på alle sider på Dagen.no

Falske profiler vil bli utestengt.

Du kan velge om kommentaren din kun skal ligge synlig inne på den aktuelle artikkelen - eller om du ønsker at flere skal se den. Da krysser du av for for at den skal publiseres på Facebook.

Kommentarer som rapporteres som misbruk eller spam (av andre debattanter) skjules automatisk for den som rapporterer. Deretter blir innlegget vurdert av Facebooks moderatorer.

Dersom du bryter Dagens enkle debattregler, har vi to sanksjonsmuligheter: Vi kan slette kommentaren din - eller vi kan utestenge deg helt fra all debatt hos oss ved gjentatte overtramp.

Dersom kommentaren slettes, vil den kun være synlig for din lukkede krets med registrerte venner på Facebook. Innlegget kan ikke lenger leses av andre som er inne på Dagen.no.

Om vi utestenger deg, vil du ikke lenger kunne skrive artikkelkommentarer som er synlige for offentligheten på våre nettsider.

Vi begrunner ikke ytterligere hvorfor vi fjerner kommentarer eller utestenger profiler. Det gjør heller ikke Facebooks moderatorer.

Dagen har ikke redaktøransvar for kommentarer som er slettet - og fjernet fra offentligheten. Men du må være oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet, enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner.

Kjør debatt!

Svend Ole Kvilesjø , nettleder i Dagen

Les også
Nett-troll kan temmesDebatt på Dagen.no
Les også
Tingretten: – Ikke ulovlig å trykke «like» på Facebook