FRISPARK: Debattskribent Reidar Holtet er kritisk til Frisparkartikkelen fra Shoaib Muhammad Sultan, som sto på trykk 16. oktober. Foto: Monica Løvdahl CC BY-SA 2.0

Religionsblanding i Dagen?

Dagen holder seg med noen faste skribenter i lørdagsavisen i kategorien «Frispark». En av dem er muslimen Shoaib Muhammad Sultan, senest sist lørdag 16. oktober. Der tråkker han fullstendig feil ved å si at muslimene ber til Gud. Muslimene ber til en gud som de kaller Allah som ikke har noe til felles med kristendommens Gud.

En ting er at Shoaib Sultan gjerne vil ha oss til å tro at Allah og Gud er det samme, og at Muhammed er hans profet. Det er et uærlig forsøk på å renvaske islam. En annen ting er at den kristne avisen Dagen tillater denne sammenblandingen. Det er religionsblanding, en farlig aktivitet i strid med Bibelen og den kristne lære. Hvordan kan Dagen tillate det? Redaksjonen vet bedre!

Les også
Shoaib Sultan: «Bønn er aldri bortkastet for muslimer»

I den grad muslimer skal slippe til med sin lære i Dagen burde det være et minimum at de opptrer ærlig og benevner sin gud med Allah. I motsatt fall må redaksjonen gripe inn og be skribenten rette sitt manus slik de gjør med andres manus som de ikke kan stå inne for å publisere. Hvis han nekter å etterkomme det kravet, så må hans frispark avvises. Det oppleves blasfemisk at muslimene ukritisk får bruke benevnelsen Gud om Koranens Allah i aviser og andre medier, som for eksempel oversettelser på TV.

En oppfordring til redaksjonen, i tillegg til dette, er at de griper anledningen til å dokumentere den bokstavelig talt himmelropende forskjellen det er på Gud og Allah. Det vil være en svært nyttig leksjon til folket i vårt etter-kristne samfunn, der det antikristne islam går fram som aldri før. Da kunne det samtidig rettes søkelys mot, og spørsmål om, årsaken til den omfattende forfølgelse av kristne i muslimske land.

Vil Dagen gripe den?