For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ 1 krone for 1 måned Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Privat rusbehandling strupes

Problemet er at rikspolitikernes fagre ord ikke følges opp på kommunalt nivå.

Publisert Sist oppdatert

Når stra­te­gi­en for frem­ti­dens rus­be­hand­ling skal av­gjø­res, må man ikke legge et løp som tar knek­ken på pri­va­te og ide­el­le ak­tø­rer, slik man nå er i ferd med å gjøre.

Dagen har satt søke­lys på ru­som­sor­gen i en rekke ar­tik­ler i for­bin­del­se med valg­kam­pen. Sig­na­le­ne fra de som prø­ver å gjøre en inn­sats for de rus­av­hen­gi­ge uten­for det of­fent­li­ge be­hand­lings­sys­te­met, er uro­vek­ken­de. Re­kord­man­ge pri­va­te eller ide­el­le virk­som­he­ter er lagt ned i løpet av det siste året. Dette be­kref­tes av blant andre Blå Kors og Fag­rå­det for rus­fel­tet.

Flere in­sti­tu­sjo­ner kan gå samme vei, slik vi skrev om P22 man­dag. In­sti­tu­sjo­nen har blant annet en mo­ti­va­sjons­av­de­ling, der folk som er fer­di­ge med av­rus­ning kan bo til de får plass på re­ha­bi­li­te­ring. Hen­sik­ten er å hind­re at de ram­ler utpå igjen i denne sår­ba­re mel­lom­pe­rio­den. Fire års­verk er al­le­re­de kut­tet på mo­ti­va­sjons­av­de­lin­gen grunn av usik­re øko­no­mis­ke ut­sik­ter. Fra nytt­år kan de bli nødt til å sten­ge.

Powered by Labrador CMS