Debatt
RELASJONER: Vi bør våge oss ut på tynn is og dypt vann, først og fremt i relasjoner, ikke i kommentarfelt, skriver Alexis Lundh. Bildet er fra Oslo Pride i 2021.
Terje Pedersen/NTB
Pride: Hellig vrede eller inderlig medfølelse?
Å tro er i langt større grad hva jeg gjør enn hva jeg sier. Å møte menneskers smerte er ikke å retusjere eller omskrive evangeliet.
Juni, «Pride-måneden», er krevende for mange som tror. Pride-togene er som en manifestasjon av Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold sin politiske plattform. En plattform der man ser på verden helt annerledes enn i lys av kristne verdier når det kommer til kjønn, seksualitet, foreldreskap, barn, ekteskap og familie.
Det fremstår som et diktatur, uten en synlig leder. Bruk av symboler og språk er maktredskapene som effektivt marginaliserer og splitter familier, venner og kirker. I år har barn særskilt stått i sentrum av denne maktkampen.
Prideflagg på skolesekker, stigmatisering av kristne familier i lærebøker, Aschehougs lærebok for 5. trinn som formidler at kjønnet blir bestemt av en «gjettekonkurranse» blant leger på sykehuset, Oslo-skolen sin deltagelse i Pride og Porsgrunnsgutten på 8 år som måtte skrive opp hvilket kjønn han følte seg som en del av undervisningen.