For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ 1 krone for 1 måned Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

KONSEKVENSER: Ifølge Utdanningsdirektoratet kan konsekvensene av mobbing ha store helsemessige konsekvenser. Alt fra nedsatt selvtillit og ensomhet, til depresjon og i verste fall selvmordstanker og selvmordsforsøk.

Nulltoleranse mot mobbing

Nullvisjon mot mobbing er bra, men nulltoleranse mot mobbing er kanskje enda mer presist. Vi skal rett og slett ikke akseptere mobbing på skolene.

Publisert Sist oppdatert

Den siste Ungdata-undersøkelsen viser at fem prosent av elevene på de videregående skolene i Rogaland blir mobbet. Det er i utgangspunktet et relativt lavt tall, men likevel er fem prosent altfor høyt når vi tar inn over oss at tallet representerer flere hundre enkeltindivid. Konkret i Ungdata-undersøkelsen vil det si over 600 ungdommer.

Ifølge Utdanningsdirektoratet kan konsekvensene av mobbing ha store helsemessige konsekvenser. Alt fra nedsatt selvtillit og ensomhet, til depresjon og i verste fall selvmordstanker og selvmordsforsøk.

I starten på inneværende fylkestingsperiode foreslo Håkon Faarlund Hetland fra KrF å etablere et mobbeombud i Rogaland. Formålet til ombudet er å blant annet å gi råd og veiledning til elever og foresatte, har kurs for lærere og være elevers talerør i mobbesaker som har låst seg. Forslaget ble vedtatt i fylkesbudsjettet for 2016.

Powered by Labrador CMS