FLAGGET: Det pakistanske flagget har to farger, grønt og hvitt. Det grønne skulle representere den muslimske majoriteten og det hvite representerer minoritetene. Begge grupper skulle ha de samme rettighetene, men dessverre er det hvite blitt farget rødt av blodet til uskyldige kristne. Illustrasjonsfoto: Mohsin Raza, Reuters/NTB Scanpix

Kristne er annenrangs borgere i Pakistan

Hvis pakistanske kristne forsvarer troen sin eller bare sier at Jesus er Guds sønn, da er det blasfemi. Hvis noen sier «jeg er kristen og jeg tror Jesus Kristus er Guds sønn», da kan hvem som helst anmelde ham for blasfemi.

Det er verken behov for etterforskning eller bevisførsel for å sikte en kristen etter blasfemilovene.

Pakistan er et muslimsk land. 98 prosent av folket er muslimer, bare to prosent tilhører minoritetene - og av disse er 1,6 prosent kristne. De behandles som annenrangs borgere. Fra Pakistan fikk uavhengighet fra India i 1949 til i dag har minoritetene levd med forfølgelse. Dette gjelder spesielt de kristne, som blir forfulgt hver eneste dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det pakistanske flagget har to farger, grønt og hvitt. Det grønne skulle representere den muslimske majoriteten og det hvite representerer minoritetene. Begge grupper skulle ha de samme rettighetene, men dessverre er det hvite blitt farget rødt av blodet til uskyldige kristne.

Hver eneste dag blir kristne forfulgt i Pakistan på grunn av troen sin. Vi har ingen religionsfrihet, vi kan ikke tilbe Gud i frihet, vi kan ikke forsvare vår tro, og vi kan ikke stå opp mot noen som er muslimer. Hvorfor? Fordi blasfemilovene er som et skarpt sverd som henger over de kristne innbyggernes nakke.

Hvis pakistanske kristne forsvarer troen sin eller bare sier at Jesus er Guds sønn, da er det blasfemi. Hvis noen sier «jeg er kristen og jeg tror Jesus Kristus er Guds sønn», da kan hvem som helst anmelde ham for blasfemi. Det er verken behov for etterforskning eller bevisførsel for å sikte en kristen etter blasfemilovene. I slike saker reagerer det pakistanske politiet raskt og arresterer uskyldige kristne uten grunn og uten bevis.

LES OGSÅ: Ekstrem islamisme truer Midtøsten

Jeg er selv en av dem som er forfulgt av ekstremistiske muslimer. Det er derfor jeg skriver dette for å fortelle det internasjonale samfunn hva som skjer.

Jeg har et håp om at det internasjonale samfunn skal få øynene opp for hva som skjer. De kjenner ikke det virkelige Pakistan. De vet ikke hvordan kristne prøver å overleve der med smerte og lidelse. Hvordan våre jenter blir kidnappet, voldtatt og tvangskonvertert til islam. Hvordan kristne selv blir stilt for retten når de anmelder muslimer for overgrep.

Vi blir behandlet som dyr, kalt toalettvaskere og sett på som tredjeklasses mennesker. Vi har verken respekt eller ytringsfrihet, men er tvunget til å innrette oss etter muslimsk lov. Kristne må bare leve sine liv i tro, vi får ingen beskyttelse fra staten.

Hvis noen hever stemmen mot blasfemilovene, vil han bli drept av ekstremistiske muslimer eller Taliban. I 2011 ble minoritetsminister Shahbaz Bhatti drept av Taliban, fordi han gikk ut offentlig og kritiserte disse lovene. Også guvernøren i Punjab, Salman Taseer ble drept på grunn av kontroverser rundt blasfemilovene. Taseer ble drept av sin egen sikkerhetsvakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: – Ingen rettssikkerhet for kristne i Pakistan

2014 er det verste året for det kristne samfunnet i Pakistan. Flere kristne er stilt for retten og dømt til døden for blasfemi. Men den verste dagen i de kristnes forfølgelseshistorie var 4. november i år, da en rasende mobb torturerte et kristent ektepar og kastet dem inn i en ovn som var brukt til å brenne murstein. Ektemannen (Shahzad, 32 år) var fremdeles i live da han ble kastet i ovnen. De knuste beina hans før de kastet ham inn i flammene. Konen (Shama, 24 år) var gravid i femte måned. Dermed var det ikke to personer de brente, men tre.

Hvorfor skjedde dette? Fordi de var mistenkt for å ha brent Koranen. Men det fantes ikke bevis for at de hadde gjort noe slikt.

Jeg klarer ikke å holde tårene tilbake. Jeg forstår ikke hvordan mennesker kan bli så onde. Smerten er så stor, og jeg skulle ønske at alle mennesker kunne føle denne smerten og stå opp for pakistanske kristne.

Jeg appellerer til det internasjonale samfunn om å heve stemmen mot de pakistanske blasfemilovene, fordi disse lovene blir misbrukt mot kristne. Jeg ber også USA om å la være å sende bistand til Pakistan før den pakistanske regjeringen sørger for sikkerhet og beskyttelse til de kristne.

LES OGSÅ: Tor og Loke i Pakistan

Nylig fikk Aasia Bibi avslag på sin appell om å få omgjort dødsdommen fra Pakistans høyesterett. Dommeren kan ikke endre dommen, for hvis han viser henne nåde, vil han selv bli drept.

Redd de som er dømt til døden. Må Gud velsigne Pakistans kristne. Amen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Pakistan varsler massehenrettelser
Les også
Et nedrig angrep mot kristneShoaib Sultan
Les også
Pakistan gjeninnfører bruk av dødsstraff
Les også
Pakistans sverd svinges på ny