Indremisjon og identitet
Vi håper at bevisstheten om Norge som misjonsmark blir styrket.
Før sommeren meldte Sambåndet om svært få påmeldte delegater til Indremisjonsforbundets generalforsamling. På grunn av en svikt i systemet hadde sakspapirene blitt sendt ut senere enn planlagt, og det var derfor knyttet ekstra spenning til hvor mange som faktisk ville melde seg på. 201 registrerte delegater er lavt i ImF-sammenheng, og generalsekretær Erik Furnes understreker i dagens avis med rette behovet for å styrke identiteten knyttet til indremisjon.
Både for ledelsen og generalforsamlingen for øvrig må det være maktpåliggende å bygge en sterkere organisasjonsidentitet i møte med den krevende utviklingen vi står overfor. Det åndelige engasjementet er i mange sammenhenger vesentlig lavere enn tidligere, og i organisasjoner med så lang historie som ImF blir endringene ekstra tydelige.
På grunn av Indremisjonsforbundets størrelse og desentraliserte struktur er det ekstra viktig å bygge tilhørighet også til ledd utover det lokale. I en tid hvor arbeidet flere steder er sårbart, er det grunn til å vurdere om man også må tenke noe annerledes om den nokså sterkt lokalt forankrede organisasjonskulturen som ble etablert i en ganske annerledes tid.