PDK: På bildet ser vi PDK-nestleder Tomas Moltu (fremst) under Partiet De Kristnes valgvake i Bergen. Foto: Tore Hjalmar Sævik

Ikke bare Dagen som bør gå i seg selv

Dagen oppfordrer på lederplass den 14. september «PDK å gå i seg selv» etter KrF sitt valgnederlag. Etter en massiv kampanje fra store deler av Kristen-Norge, for å redde KrF fra sperregrensen, gir Dagen PDK skylden for at denne kampanjen mislykkes og sendte KrF inn i skyggenes dal.

Les også
De bitre promillene

I hele valgkampen har vi hørt at en stemme på PDK er en borkastet stemme, og at vi ikke vil få noen som helst innflytelse. Nå snur en altså helt rundt og sier at PDK har hatt mer innflytelse enn ledelsen i Indremisjonsforbundet, ledelsen i Pinsebevegelsen, Norge Idag, Dagen, Visjon Norge, Civita, Oslo Symposium og Sarons Dal til sammen.

Disse har alle ofret sin integritet i et forsøk på å hjelpe et definert politisk parti og dermed skyve fra seg mennesker som har andre politiske preferanser. Det utrolige er at Dagen ikke klarer å se at det er KrF som har levert sitt dårligste valg, og bør gå i seg selv.

Det utrolige er at når KrF gjør det dårlig, så velger Dagen altså å skylde på noen andre enn de som har ansvaret. De kristne avisene har drevet utstrakt kampanjejournalistikk og tapte.

Les også
PDK: Ligger an til 0,4 prosent

Og når en nå har tapt, så er det altså PDK som har skylden. Det forteller litt om hvor ille det faktisk står til i Kristen-Norge. Og hva har egentlig vært motivet for å hjelpe KrF over sperregrensen?

De har knapt levert noe tilbake til de kristne velgerne disse årene de har sittet med uforholdsmessig stor makt, med vippeposisjon i storting og regjering? Mer rosa kompetanse, liberalisering av narkotikalovgivningen, forbud mot utdeling av bibler i norske skoler, mer bistandspenger til FN og abortfremmende arbeid i andre land, og milliarder til Bill Gates.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Alle kan se at KrF har mislykkes i å samle de kristne velgerne, og det er de sentrale lederne i KrF som må bære det ansvaret, ikke PDK og ikke Sentrum. Så er det på høy tid at en spør hva som er den egentlige årsaken til at halve Kristen-Norge gikk inn i valgkampen for KrF, for det er neppe klimasaken og mer kontantstøtte, som KrF flagget som hovedsaker.

Og her er det langt flere enn Dagen som bør gå i seg selv. Hva er de egentlige motivene for denne ensidige støtten til et parti? Er det penger? Er det venner og familie? Er det makt? Eller er det som en påstår, kristne verdier?

På tross av en massiv kampanje fra Kristen-Norge går faktisk Partiet De Kristne frem, mens KrF går tilbake. Vi hadde håpet på et bedre valgresultat og lover at vi skal gå i oss selv. Spørsmålet som er mye mer presserende er likevel om den kristne pressen i Norge, Visjon Norge og en gjeng med menighetsledere vil gå i seg selv.

Det neste spørsmålet er om KrF vil gå i seg selv. Og hvem vet, kan hende det kunne kommet noe godt ut av det.