For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ SOMMERKAMPANJE 1 krone, ut august Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Debatt

GLUTENFRITT: I 2011 vedtok Kirkemøtet at glutenfrie oblater skulle gjelde for ettertiden.

Fører glutenfri oblat med seg velsignelse?

Publisert Sist oppdatert

Da jeg begynte som informasjonskonsulent og redaktør i Norsk cøliakiforening i april 2008, var spørsmålet om glutenfrie oblater til bruk ved nattverd noe av det første jeg fikk på mitt skrivebord.

Det var ikke på mitt initiativ det skjedde. Med min bakgrunn i Frelsesarmeen må det erkjennes at innholdet i nattverds-oblater, enn si nattverd og oblater i det hele tatt, ikke engasjerte meg. Det samme gjaldt – og gjelder – spørsmålet om nattverdsvinen kan være alkoholholdig eller ei. I stedet har jeg tenkt – og tenker fremdeles – at ethvert måltid der kristne mennesker sitt ved samme bord og har bedt om Guds velsignelse over gavene, er en nattverd.

Det var vanlig brød og vanlig vin som ble brukt ved måltidet der Jesus delte ut dette – «i den natt han ble forrådt», som det heter i liturgien. Det nærmeste jeg har vært et slikt engasjement er i min roman «Dager som kom og gikk» (1995). Der forteller jeg om en kristen ungdomsgruppe som fant ut at de ville feire nattverd, og gjorde dette med cola og potetgull.

Powered by Labrador CMS