Internett og bistandsorganisasjoner er viktige for at verden skal få kjennskap til urett og reagere på den. Her taler Obiageli Ezekwestli, leder for #BringBackOurGirls-kampanjen, om jentene som er bortført i Nigeria.
Reuters/NTB scanpix
Brutaliteten kjenner ingen grenser
Ett år etter bortføringen av 279 skolejenter fra byen Chibok i Nigeria, er jentene ennå ikke gjenforent med sine familier. I 356 dager har mødre og fedre krevd «bring back our girls» uten å bli hørt.
Vi har lenge visst at de 279 jentene ikke er de eneste som er blitt bortført. Det har stadig kommet meldinger om nye kidnappinger i Nigeria. Gjennom en fersk rapport fra Amnesty International får verden likevel større innsikt i omfanget av terroren som rir innbyggerne i de nordlige delene av Afrikas mest folkerike stat.
Minst 2000 kvinner og unge jenter er blitt bortført av terrorgruppen Boko Haram siden begynnelsen av 2014, viser Amnesty-rapporten som ble sluppet i går, på ettårsdagen for bortføringen av Chibok-jentene.
Rapporten beskriver en situasjon der kvinner er grunnleggende utrygge. De kidnappes fra klasserommene sine, fra brylluper og mens de utfører sine daglige gjøremål i landsbyene. Terroren rammer i stor grad kristne, men også moderate muslimer.