PÅ TV: NRK har i en årrekke har sendt misjonsprogrammer for en ateistisk verdensforklaring, hvor det har blitt misjonert for evolusjonsteorien, mener Terje Berentsen Olsvik. ILL.FOTO: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Ateistisk misjon i NRK

Jens Brun-Pedersen glemmer at Norge er et kristent og humanistisk land hvor toleranse for annerledestroende er naturlig.

Jens Brun-Pedersen spør hvorfor det er riktig at kristne får forkynne på kanalen. Han mener sannsynligvis på NRK P1 radio, siden det nå er en andakt på 10 minutter han er bekymret for.

Men han har aldri spurt om hvorfor NRK TV i en årrekke har sendt misjonsprogrammer for en ateistisk verdensforklaring, hvor det har blitt misjonert for evolusjonsteorien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Antagelig oppfatter ikke Brun-Pedersen at dette har vært misjon fordi han selv tror at dette er formidling av vitenskap. Selv om evolusjonsteorien brukes vitenskapelig er den kun en arbeidshypotese, men den blir ofte presentert som og brukt som en erstatning for Bibelens skapelsesberetning. Det er i denne rollen evolusjonsteorien fungerer som religiøs misjon for et ateistisk livssyn.

Dette hat foregått i mange år på NRKs kanaler, det forundrer meg at Brun-Pedersen er uvitende om dette. Han spør også hvorfor ikke NRK skal formidle misjonsprogrammer for islam, men da må vi spørre om NRKs andakter virkelig er misjon eller om det ikke heller dreier seg om en service overfor kristne som ikke har så mange andre alternativer for en morgensamling om Guds ord.

Da dreier det seg ikke om generell forkynnelse og misjon, men et tilbud til en allerede eksisterende gruppe av troende her i landet. Brun-Pedersen glemmer at Norge er et kristent og humanistisk land hvor toleranse for annerledestroende er naturlig. Men hvis NRK skulle tilby helt rettferdig sendetid for alle alternative trosretninger ville man måtte fordele sendetid etter de forskjellige gruppers størrelse. For at de minste da skulle få ett minutt, så ville jo de kristne gruppene måtte få hele resten av formiddagen.

Les også Jens Brun-Pedersens innlegg: Jeg vil anta at mange av Dagens lesere – når de har fått kjølt seg ned litt, vil mene at det neppe er å utvise respekt for det valget andre har gjort ved å slutte seg til helt andre livssyn enn det kristne – når NRK tar et standpunkt for, gi særrettigheter til – og eksklusivt markedsfører det kristne livssynet.

Debatt på dagen.no

Dagen inviterer til saklig debatt, gjerne med høy temperatur. Vi tillater ikke bannskap, personangrep og hets.

Du må være registrert og innlogget på Facebook for å kunne kommentere artikler på dagen.no - og alle må fremstå med fullt navn. Falske profiler vil bli utestengt.

Du kan velge om kommentaren din kun skal ligge synlig inne på den aktuelle artikkelen - eller om du ønsker at flere skal se den. Da krysser du av for for at den skal publiseres på Facebook.

Kommentarer som rapporteres som misbruk eller spam (av andre debattanter), skjules automatisk for den som rapporterer. Deretter blir innlegget vurdert av Facebooks moderatorer.

Slette / utestenge

Dersom du bryter Dagens enkle debattregler, har vi to sanksjonsmuligheter:

Vi kan slette kommentaren din, eller vi kan utestenge deg helt fra all debatt hos oss ved gjentatte overtramp.

Dersom kommentaren slettes, vil den kun være synlig for din lukkede krets med registrerte venner på Facebook. Innlegget kan ikke lenger leses av andre som er inne på dagen.no.

Dersom vi utestenger deg, vil du ikke lenger kunne skrive artikkelkommentarer som er synlige for offentligheten på våre nettsider.

Vi begrunner ikke ytterligere hvorfor vi fjerner kommentarer eller utestenger profiler. Det gjør heller ikke Facebooks moderatorer.

Hvem har ansvar?

Dagen har ikke redaktøransvar for kommentarer som er slettet - og fjernet fra offentligheten. Men du må være oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet, enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner.

Velkommen til debatt på dagen.no!

PS: Hyggelig om du trykker «liker» på vår Facebook-side. Da får du jevnlig nyheter fra Dagen inn i nyhetsstrømmen på FB.

Les også
Andakter i NRKDebatt på dagen.no
Les også
Vil fjerne forkynnelse på NRK
Les også
Når blir en sang en salme?