BO GIERTZ: Forfatter, teolog og tidl. biskop i Göteborg, Bo Giertz.

Aksept av kvinnelige eldste ikke forenlig med bibeltroskap

I Dagsnytt 18 tok man 27/9 opp ImF-ledelsens nylige stadfestelse av at en kvinne ifølge Skriften ikke skal være menighets-eldste. ImFs generalsekretær, Erik Furnes, gjentok imidlertid i Dagsnytt 18 at denne saken ikke handler om bibeltroskap (jf. intervjuet med ham i Dagen 25/9).

Dette siste står jo i motsetning til hva for eksempel den avdøde svenske biskopen Bo Giertz sa for mange år siden, nemlig at kvinneprest-spørsmålet var et testspørsmål, når det gjaldt bibeltroskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Konklusjon: Kvinner kan ikke være eldste i forsamling

Men Furnes' uttalelse står også i motsetning til innholdet i et dokument som det vises til i en av de videoene (nr. 9) «om menns og kvinners tjeneste i ImF» som man nylig har lagt ut på organisasjonens nettsider. Dokumentet heter «Kvinner i tjenesten», og her står det på side 11 at «det krever et skifte i ens syn på Skriften for å omgå Paulus' begrensninger på kvinners autoritet i kirken».

Verken Furnes eller andre kommer derfor utenom, at så sant bibeltroskap innebærer å holde «urokkelig fast ved apostlenes lære» (Apg. 2:42a), så er det ikke forenelig med bibeltroskap å akseptere kvinner som eldste/hyrder/lærere i Guds menighet!