SEND INN INNLEGG
Hvor i Bibelen står det at homofile og lesbiske som lever i partnerskap er synd?
Del
Hvor sikre kan vi være på at det er den forpliktende og ekte kjærligheten mellom to av samme kjønn, som er synd? Mange hevder at de har funnet den hele og fulle sannheten i Bibelen, om at dette er synd. For min egen del har jeg ikke funnet noe, som gir meg det absolutte sikre svaret.

Det er ingen tvil om at det Paulus skriver om i Romerbrevet er synd, men jeg kan ikke se at han skriver noe som helst om kjærlighet og partnerskap.

Tvert i mot sier han at menn drev utukt med menn og brant i begjær etter hverandre. Når Paulus sier at mennene sluttet å ha normalt kjønnsliv med kvinnene, er det da heterofile menn han mener, siden en som er født med en homofil legning ikke har et normalt kjønnsliv med en kvinne?

Et sted i Bibelen som kan bekrefte dette, står i 1.Mos.19,4-5 Her står det at alle byens menn i Sodoma, både unge og gamle kom for å voldta de to mennene som Lot hadde på besøk.

Det er vel ingen som tør påstå at alle mennene i byen hadde homofil legning? Her finner vi igjen det som Paulus sier, at de forlot sitt normale kjønnsliv. Å påstå at alle homofile er, og lever slik som Paulus skriver i Rom.1, 18-29. har ikke noen som helst med virkeligheten å gjøre.

Et skriftsted det ofte blir henvist til, leser vi i 3.Mos.18,22-24 « Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er avskyelig. Du skal ikke ha samleie med et dyr av noe slag og gjøre deg urent med det. Heller ikke skal en kvinne by seg fram til et dyr og pare seg med det. Det er motbydelig. Gjør dere ikke urene med noe slikt! For de folkeslagene jeg vil drive ut for dere, har gjort seg urene med alt dette.»

Det som jeg syntes er interessant, er at Gud ikke sier noen ting om en kvinne som ligger med en kvinne, men forbyr kvinner å ha samleie med et dyr. Det samme sier han om menn. Hvorfor gjør Gud forskjell på en mann og en kvinne når det gjelder det og ligge med hverandre? Er det måten en mann ligger på, som er avskyelig for Gud, og ikke det at en mann ligger med en mann?

Dersom Gud mener at en mann ikke skal ligge med en mann, ville han ikke da sagt, «du skal ikke ligge (ha samleie) med en mann.»slik han sier det om at du ikke skal ha samleie med et dyr? Hvorfor legger han til «slik som en ligger med en kvinne», noe som bare ville være det vi kaller smør på flesk, dersom det ikke har en annen betydning? I 3.Mos 20,13 finner vi igjen det samme tillegget « Når en mann ligger med en annen mann slik som en ligger med en kvinne, har begge gjort noe avskyelig. De skal dø. Deres blod skal komme over dem.»

Da menn ikke er utstyrt på samme måte som kvinner, er det da analsex Gud sikter til, når han sier at du ikke skal ligge som en ligger med en kvinne? Det er også en kjent sak, at mange heterofile menn har sex med kvinner på den samme måten. I renhets lovene pålegger Gud sitt folk flere hundre forskrifter om hvordan de skal forholde seg til urenhet og smitte av sykdommer. Er det på bakgrunn av dette at Gud sier, gjør dere ikke urene med slikt, da denne måten å ha sex på medfører en stor risiko for spredning av kjønnssykdommer med flere tilfeldige partnere?

Paulus skriver at menn som ligger med menn, ikke skal arve Guds rike, hvorfor sier han ikke det samme om kvinnene når dette er så viktig? Dersom mitt forsøk på å tolke loven er feil, hva er da forskjellen mellom menn og kvinner, når heller ikke Gud nevner kvinnene i loven? Med hvilken lov dømmer vi kvinner med, som lever i partnerskap? Hva med menn som lever på samme måte, og ikke er smittefarlige for andre? At det er synd og ha tilfeldig sex med flere partnere, enten det er homofile, lesbiske, eller heterofile, er det ingen tvil om. Men at Gud ikke godtar to mennesker av samme kjønn som elsker hverandre og ønsker å leve sammen, er jeg mer tvilende til.