Linn og Geir Byberg: N/A Foto: KS arkiv

Syrinblomstring og Sommerstevne

Nei, det ble ikke en normal sommer i år heller.

Ved årsskiftet hadde vi håpet om en sommer med festival og stevne på Hedmarktoppen. Masse folk, fellesskap, klemmer, påfyll, Guds nærvær og god undervisning!

Men nå er det stille her..

Elevene pakket sakene sine i midten av mai, og foreldrene fikk komme angitt tid per klasse for å hente sine.

Det ble like tårevått og trist å ta farvel i år som tidligere. Vennskap og vekst skjer like mye under andre kår med begrensninger! Kanskje mer.

Nå har vi akkurat gått ut med meldingen om at det ikke blir sommerstevne 2021. De fleste har skjønt det en stund, at gjenåpningen ikke har kunnet skje så raskt som man håpet, og at det å samle flere tusen sammen nå er en umulighet i trygge rammer. Vi er triste for det. Men vi mister ikke motet.

Jesus kan røre ved deg, helbrede deg og gi deg liv og frihet hvor du enn er.

Målsettingen må bare skje på annet vis! Vi kan ikke komme til dekket bord og bli servert som storfellesskap. Men fellesskap kan det bli! Med en eller to andre familier, eller venner du har, rundt bordet i hagen eller på balkongen. God undervisning finnes på så mange plattformer og nettsider, bare sjekk ut de store menighetene i Norge eller hvor du vil, så finner du påfyll for hele sommeren! Og vi kan tørre å dele litt om våre liv og behov til andre, og så be for og med hverandre. Guds nærvær er ikke begrenset til hallen på Toppen eller i en spesiell forbønns-setting.

Jesus kan røre ved deg, helbrede deg og gi deg liv og frihet hvor du enn er. Til og med om du er alene! Han hører dine sukk og lengsler, og Han vil møte deg! Denne sommeren også!

På tross av det tapte; naturen blomstrer, spirer og gjør alt den kan akkurat nå for at vi skal stoppe opp, trekke pusten, åpne øynene og nyte! Det er som om Skaperen selv sier «nyt syrinene akkurat denne uken! De er her for deg, nå! Og neste uke har jeg noe annet til deg!» Han lar seg ikke begrense av verken covid eller et stille «Toppen».

Stol på Herren til alle tider,
 for han, Herren, er en evig klippe (Jesaia 26,4).