NYTT PASTORPAR: Tysklandsmisjonærene Johnny og Miriam Pettersen begynner som pastorpar i Betania, Sokndal fra i høst.

Ny etappe for erfarne kirkeplantere

#arbeidsdagen: Johnny og Miriam Pettersen har ni år bak seg som menighetsplantere i Tyskland og Belgia. Nå kommer de hjem for å bli pastorpar i Betania, Sokndal.

– Misjonskallet brenner fortsatt med uforminsket styrke. Livet i tjeneste leves ut enten vi bor her eller der, slår Pettersen fast.

Plantet seks kirker

De flytter nå tilbake til Rogaland og Norge etter fem år i Tyskland og fire års misjonsarbeid i Belgia. Til sammen har de vært med på å starte seks nye kirker i de to landene. Nye ledere er på plass for å overta den siste menighetsplantingen i Belgia, og nå ser de erfarne misjonærene fram mot et nytt kapittel i en etablert norsk menighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ekteparet Pettersen har allerede god kjennskap til Betania, som for flere år siden sendte dem ut på misjonsoppdrag til Europa.

Fra 1. oktober starter Johnny opp i en full stilling, mens Miriam er ansatt på halv tid. I tillegg til å bygge menighet, vil ekteparet fortsatt drive veiledning av andre menighetsplantere og misjonærer gjennom sitt eget nettverk.

For en stund siden oppdaget Miriam og Johnny et bibelvers som først sjokkerte dem kraftig, for så å bli retningsgivende for deres videre tjeneste. Verset står i Ord 24,27: «Fullfør din gjerning der ute og gjør den ferdig på marken! Siden kan du bygge ditt hus».

Ny etappe

– Vi brukte ikke lang tid på å pakke ut hva det skulle bety: En sesong av livet på over ni år i misjonstjeneste i Europa, får nå sin avslutning. Vi har fullført en etappe, og ser at vi har etterlatt oss spor av nytt liv i mange menneskelig gjennom flere nystartede kirker i flere land, uttaler ekteparet.

Da de to fikk misjonskallet i slutten av tenårene, trodde de at koffertene skulle pakkes umiddelbart og gamlelandet forlates. Slik ble det ikke. Det tok sin tid før de unge misjonærene var klare til å reise ut. Da de endelig ble utsendt som misjonærer, først til Bayern og senere til Flandern, hadde de et livslangt perspektiv.

Slik ble det ikke.

– Vi skjønner ikke alltid Guds timing og detaljplanlegging, men det vi vet er at misjonskallet fortsatt brenner med uforminsket styrke og at misjonærlivet leves ut uansett hvor vi er.

Dette er en gudgitt stafettveksling
Miriam og Johnny Pettersen

Stafettveksling

Miriam og Johnny legger ikke skjul på at det er med klump i halsen, men like fullt fred i hjertet, at de nå overgir stafettpinnen for sin siste nyplantede kirke, Credo i Eeklo, fra september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Gud har sendt oss en fantastisk familie; nederlandske Joa og Thirza. De vil overta vår funksjon som ansvarlige ledere for Credo, sammen med et team fra Eeklo og de to menighetene de til nå har plantet rett over den nederlandske grensen, forteller Pettersen.

– Dette er en gudgitt stafettveksling.

Det nye pastorparet i Betania har opplevd at i det øyeblikk de tok beslutningen om å bryte opp fra Belgia, har en rekke praktiske ting lagt seg til rette på rekordtid.

– En del av oss kommer for alltid til å være forbundet med Belgia, og vi kommer til å reise litt fram og tilbake til Belgia, Nederland og Tyskland også i tiden fremover som mentorer for menighetsplanting i området. Men som travel småbarnsfamilie ser vi også klart fordelen med noen år i Norge nå. Vi ser med forventning fram til hva Gud har på gang på hjemmebane.

Ekteparet Pettersen presiserer at deres misjonstjeneste ikke opphører, men bare inntar en annen form.

– Det haster med å bringe ut evangeliet, uansett hvor i Europa vi befinner oss, sier Betania, Sokndals nye pastorpar.

----------

Arbeidsdagen er Dagens nye spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.