PINSEKARISMATISK AVIS: Det gjør vi for å understreke at vi ønsker å være tett på Pinsebevegelsen og pinsekarismatiske Norge og verden. Vi ønsker også å fortsette å dekke Pinsebevegelsens mange gode gjerninger og visjoner, både sentralt og på grasrota, skriver Karl Andreas Jahr, utgavesjef i Korsets Seier. Foto: KS arkiv

Korsets Seiers rolle i dag

En misforståelse må oppklares: Det er lenge siden KS gikk fra å være et bransjeblad til en fri og uavhengig avis.

– Det er fortsatt litt forvirring om Korsets Seiers rolle etter at avisen ble solgt, og det vil vi gjerne oppklare, skriver Ingunn E. Ulfsten, daglig leder i Pinsebevegelsen på nettsiden pinsebevegelsen.no.

Der forklarer hun at Korsets Seier ikke lenger er Pinsebevegelsens hovedorgan etter Dagens oppkjøp som trådte i kraft januar 2020. Videre forklarer hun at Pinsebevegelsen ikke lenger skriver ledere eller er med på å gjøre noen redaksjonelle vurderinger av innholdet.

Hun påpeker videre at Pinsebevegelsen får en del reaksjoner og spørsmål, og at alle disse reaksjonene må henvises videre til Dagen.

Vi har aldri opplevd at Pinsebevegelsens ledere har lagt seg opp i Korsets Seiers redaksjonelle vurderinger.

Som Korsets Seier allerede har skrevet så vil midlene nå etter salget av KS brukes til å bygge opp et eget kommunikasjonsarbeid for å nå ut til alle i Pinsebevegelsen.

Her er det viktig for Korsets Seier å presisere at det er lenge siden at avisen var et rent hovedorgan for Pinsebevegelsen. Var det slik, ville ikke Korsets Seier mottatt pressestøtte under store deler av 2000-tallet frem til en utfasing fra 2016.

Vi har heller aldri opplevd at Sigmund Kristoffersen, eller i senere tid Ingunn E. Ulfsten og Øystein Gjerme, har lagt seg opp i Korsets Seiers redaksjonelle vurderinger. Her fortjener Pinsebevegelsens ledelse skryt.

Les også
Dette skal millionene etter salget av Korsets Seier gå til

Det var også kun de siste årene før Dagens oppkjøp at Pinsebevegelsens leder Sigmund Kristoffersen og Øystein Gjerme skrev rene lederartikler i Korsets Seier. Det var et unntak. Generelt sett har det ikke vært tradisjon for det.

Forskjellen etter oppkjøpet er først og fremst formell. Innen journalistisk etikk er det viktig å skille redaksjonens lederspalte fra andre kommentarspalter. Pinsebevegelsens lederskap har derfor blitt tildelt en egen spalte der de får skrive ukentlig istedenfor månedlig slik det var tidligere.

Les også
Pinsebevegelsen tar grep for å hindre seksuelle overgrep

Det gjør vi for å understreke at vi ønsker å være tett på Pinsebevegelsen og det pinsekarismatiske Norge og verden. Vi ønsker også å fortsette å dekke Pinsebevegelsens mange gode gjerninger og visjoner, både sentralt og på grasrota.

Det vil vi gjøre med samme journalistiske og konstruktive integritet og frihet som KS-redaktørene Anne Gustavsen og David Andre Østby fremmet overfor meg da jeg begynte i Korsets Seier påsken 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Disse endringene som varsles er ukjent og fremmed for meg.