EVANGELISK REFLEKS: – Tenk hvis det å gjøre Jesus kjent på skolen sin, ville være en ryggmargsrefleks hos unge kristne, skriver David Haddeland, daglig leder i Ny Generasjon. Foto: KS arkiv

Ga bibel til muslimsk elev

Under korona er gleden enda større når vi hører om elever som trosser omstendighetene ved å gjøre Jesus kjent likevel.

Etter et år med lite ungdomskonferanser og også lite besøk på ungdomsmøter for vår del, så er det vanskeligere å oppmuntre elever og studenter til å starte Ny Generasjonsgrupper på sine skoler og studiesteder.

Desto større er gleden når vi får høre om elever som ønsker å gjøre Jesus kjent på skolen sin.

Les også
Mannen som gjerne skulle vært som Maria

Et slikt tilfelle fikk vi nylig da en gjeng startet opp en ny skolegruppe på Jæren. Ikke lenge etterpå inviterte de til første samling.

Der dukket det opp 15 elever. De færreste gikk i kirke til vanlig. Det ble delt ut bibler til de som ønsket det, og fem eksemplarer ble delt ut etter samlingen.

En av biblene ble gitt til en muslim som lederen av NG-gruppa hadde bedt for og snakket mye med om tro gjennom skoleåret.

Dette gir skikkelig inspirasjon frem mot neste skoleår. Forhåpentligvis vil vi høre flere slike historier de neste månedene om hva Jesus gjør gjennom helt vanlige unge mennesker som følger Ham.

Tenk hvis det å gjøre Jesus kjent på skolen sin, ville være en ryggmargsrefleks hos unge kristne.

Det å ha Ny Generasjon på skolen sin er noe alle kristne kan få til, og det er mulig å tilpasse det slik man selv ønsker det.

Les også
Vonar fleire rektorar vil tillata kristne skulelag

Ufestivalen sitt tema i sommer er vekkelse, og jeg drømmer om unge mennesker som bringer vekkelse til sine skoler.

Det kan være å dele ut en klementin til en kompis i skolegården, eller ved å samle de kristne på skolen og be for skolen i et langfri, eller ved å dele om sin tro på Jesus – mens man spiser brødskive med svett gulost.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vekkelse = lokal misjon. Lokal misjon = skolemisjon. Skolemisjon = Ny Generasjon.

Velsignet sommer!