Leserinnlegg
ILLUSTRASJON: Vi byter berre ut alkoholhaldig drikke med alkoholfri drikke, hvis vi vil redusere kreftrisikoen, skriv leiarane i IOGT Midt-Noreg.
Adobe Stock
Er kreftfaren underkommunisert?
Kreft. Berre ordet kan gje oss frysningar. Korleis kan vi som samfunn, som folk og som medmenneske hjelpe kvarandre til å redusere kreftrisikoen? Ifølgje Dagbladet 15. juli i år og saka «Slår kreftalarm etter alkofunn», så kan det å redusere alkoholinntaket gje ein helsegevinst når det gjeld kreftrisikoen.
«Forskarar ser nå en tydeligere sammenheng mellom alkoholinntak og kreft. Norsk professor mener faren er underkommunisert», skriv Dagbladet.
Vidare står det: «Alkohol er knyttet til flere krefttyper og rundt 4 prosent hvis man legger sammen ulike krefttyper, dette er en andel som kunne vært unngått, sier Inger Torhild Gram, professor i forebyggende medisin ved UIT Norges arktiske universitet, til Dagbladet.