For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ 1 krone for 1 måned Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Leserinnlegg

ILLUSTRASJON: Vi byter berre ut alkoholhaldig drikke med alkoholfri drikke, hvis vi vil redusere kreftrisikoen, skriv leiarane i IOGT Midt-Noreg.

Er kreftfaren underkommunisert?

Publisert Sist oppdatert

Kreft. Berre ordet kan gje oss frysningar. Korleis kan vi som samfunn, som folk og som medmenneske hjelpe kvarandre til å redusere kreftrisikoen? Ifølgje Dagbladet 15. juli i år og saka «Slår kreftalarm etter alkofunn», så kan det å redusere alkoholinntaket gje ein helsegevinst når det gjeld kreftrisikoen.

«Forskarar ser nå en tydeligere sammenheng mellom alkoholinntak og kreft. Norsk professor mener faren er underkommunisert», skriv Dagbladet.

Vidare står det: «Alkohol er knyttet til flere krefttyper og rundt 4 prosent hvis man legger sammen ulike krefttyper, dette er en andel som kunne vært unngått, sier Inger Torhild Gram, professor i forebyggende medisin ved UIT Norges arktiske universitet, til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS