STORSAMLING: Over 2.000 deltak
...
STORSAMLING: Over 2.000 deltakere var i pinsen samlet til stevne på den messianske moshaven Yad Hashmona ved Jerusalem. De kom fra Eilat i sør til Kirjat Shmona i nord. Foto: Kenneth Fjell Rasmussen
Messiansk vekst i Israel
Del
Hvert år samles troende i den messianske bevegelsen til pinsestevne. Hvert år blir de flere.

Over 2.000 deltakere fra hele Israel er møtt frem til feiring i Judea-åsene like vest for Jerusalem. I skyggen er det over 30 grader, men det ser ikke ut til å affisere fremmøtte i alle aldre som har tatt plass under en enorm teltduk.

På scenen opptrer kontinuerlig lovsangere, musikere og dansere fra mange titalls menigheter, mens folk enten synger med, danser ringdans, spiser eller prater sammen.

Alt er veldig israelsk og veldig uformelt. Se video:

 

Pastor Samuel Aweida, fra Beit Eliahu i Haifa, har vært med på de messianske jødenes hovedstevne i mange år. Han har sett en rivende utvikling.

– Tidligere var vi noen hundre deltakere og vi kjente vi alle som kom hit. Vi var som en stor familie. De siste årene er det blitt mange flere nye ansikter, sier han.

Han viser til at tallet på jøder som tar imot Messias, bare vokser og vokser. Det er ikke en eneste menighet i Israel som ikke opplever vekst. Og for noen ikke-troende blir pinsestevnet deres første møte med den messianske bevegelsen.

Siden stevnet er uformelt og inkluderende, velger mange å ta med seg slekt og venner hit.

– Menighetene våre er forskjellige, men vi står sammen om det viktigste. Vårt største ønske er at flere jøder skal bli kjent med Jesus. Det er derfor ingen av oss som diskuterer hvorvidt en skal drive israelsmisjon eller ikke. Det er det bare israelvenner i andre land som gjør, sier Haifa-pastoren.

STÅR SAMMEN: – Alle menighetenes ønske er at flere jøder skal bli kjent med Jesus, sier Samuel Aweida fra Beit Eliahu i Haifa. Foto: Kenneth Fjell Rasmussen

israelvenner,israelsmisjon,lovsang,israel,tro,pinse,menighet,messias,haifa,beit eliahu,samuel aweida,pinsestevne,jerusalem,messianske jøder