BØNN: George Wood, øverste leder av Assemblies of God i USA, ba de som uten forbehold ønsket å hengi seg til Den Hellige Ånd om å komme frem til plattformen. Hundrevis av deltakere fulgte oppfordringen.

5.000 karismatikere på pinsefest i Jerusalem

Sentrale pinseledere er samlet i Israel. De har som mål at alle på jorden innen pinsen 2033 skal få et møte med Jesus gjennom Den Hellige Ånds kraft.

Kenneth Fjell Rasmussen, Dagens korrespondent i Israel

– Vi ønsker å samle generasjonene og sammen be til Gud om en ny åndsutgytelse i vår egen tid, sier Bill Wilson til Dagen.

Han er president for Oral Roberts University i Oklahoma og en av hovedlederne i det globale nettverket Empowered21, som i disse dager arrangerer pinsekonferanse i Jerusalem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Visjon

Empowered21 ble opprettet for noen år siden og nå startes regionale grupper over hele kloden. Målet er å samkjøre verdens pinsevenner og karismatikere – «de åndsutrustede» er en benevnelse som stadig oftere brukes – for misjonsoppdraget som ligger foran.

Visjonen er det ingenting å si på. Målet er at samtlige innbyggere på jorden skal bli berørt av Den Hellige Ånds kraft innen pinsen 2033.

– Vi har valgt pinsen, for det var i pinsen Jesus ba oss gå ut med evangeliet til alle folkeslag, sier Wilson.

Kjente ledere

Det globale rådet til Empowered21 ledes av Bill Wilson sammen med George Wood, øverste leder i Assemblies of God – USAs største pinsesamfunn. Med seg har de en rekke ledere av pinseretninger i USA og internasjonalt, i tillegg til ledere for uavhengige grupper og menigheter.

Av navn som er kjent i Norge kan nevnes Brian Houston, Bill Johnson, Jack Hayford, Kenneth Copeland og Reinhard Bonnke.

Fokus på unge

Undersøkelser viser at mange unge forlater organisert kristendom. George Wood forteller at Empowered21 derfor har hatt mye fokus på hvordan en skal få formidlet Guds kraft til den yngre generasjonen.

– Vi lykkes i mye større grad enn tradisjonelle kirker som har forlatt troen på Bibelens autoritet og på Jesus som eneste vei til frelse. Vi tror at vi kan oppleve Gud, og at han gjør en forskjell i livene våre, sier pinselederen til Dagen.

Pinsefest

Hvert femte år arrangerer nettverket en internasjonal storsamling og denne pinsen samles rundt 5.000 personer fra 60 land i Jerusalem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

130 forkynnere skal undervise på storsamlinger og seminarer og en rekke kjente lovsangsledere deltar.

På åpningsmøtet ble den store forsamlingen ønsket velkommen av norske Anne Christiansen, mens Wayne Hilsden og George Wood underviste. En rekke lovsangsartister deltok – deriblant Paul Wilbur og Noel Robinson.

Bønnehus

– Den Hellige Ånd beveger seg på en helt spesiell måte i Jerusalem, sa Hilsden, som er hovedpastor i King of Kings-menigheten.

Han fortalte om de store forandringene som er skjedd i Israel siden han flyttet til landet på 80-tallet.

– Da vi kom her, var det bare 15 menigheter i landet. I dag er dette økt til hele 150. Samtidig er det blitt opprettet bønnehus en rekke steder i Jerusalem, og mange ber 24 timer i døgnet. Tidligere var de fleste kristne som reiste til Israel bare turister som så på gamle steiner. Nå ser vi at stadig flere også vil besøke de levende steinene og gjerne være med i bønnearbeidet som drives, sa han på åpningsmøtet.

Sammen med Israel

Bill Wilson sier til Dagen at de etter Gazakrigen en stund lurte på å avlyse konferansen, men at de til slutt ble enige om å arrangere konferansen uansett.

– De ulike menighetene som er representert har tildels forskjellige teologiske syn på Israel og endetiden, men alle er vi enige om at vi vil stå sammen med det jødiske folk i denne tiden og be om fred for Jerusalem, sier han.

I tillegg til møter og seminarer kan deltakerne være med på matutdeling til fattige i Jerusalem, det blir dåp i Jordan og friluftsmøte ved Reinhard Bonnke på plassen foran Fødselskirken i Betlehem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-------------------------------

Israel-korrespondenten

Dagen er eneste norske mediehus med en egen, fast korrespondent bosatt i Israel.

Kenneth Fjell Rasmussen startet i jobben i april 2015.

Han er utdannet i journalistikk og kommunikasjon ved NLA Høgskolen Gimlekollen og Northwestern University i Minnesota.

Har du innspill, spørsmål eller tilbakemeldinger om Israel, kan du sende en e-post til vår korrespondent. Han hører gjerne fra deg: kenneth@dagen.no

På Facebook: Israel-korrespondenten Følg ham også på Twitter

Jerusalem 2015

20.-24. juni i Jerusalem

Arrangør er det globale nettverket Empowered21

5.000 deltakere fra 60 land

130 internasjonale forkynnere og kjente lovsangsledere

Storsamlinger, seminarer, bønn, dåp i Jordan, matutdeling til fattige, friluftsmøte i Betlehem.

130 internasjonale forkynnere og kjente lovsangsledere

Les også
Bill Johnson og Guds nærvær
Les også
Feirer enhet i splittet JerusalemJerusalemdagen
Les også
Frelse og dåp - eller frelse i dåp?