KORANEN: «Den sanne Gud har ikke åpenbart seg i Koranen», skriver innsenderen.

Gud er ikke Allah

Det er gledelig at Ferdinand Wyller i Dagen 12. august er enig med meg i at islam fornekter alle de tre viktigste læresetningene i den kristne troen om at Gud er tre og en på samme tid, at Jesus Kristus er Gud og menneske i en person og at Jesus Kristus som Guds Sønn døde på korset under Guds Fars vrede, for å sone all verdens synd i menneskenes sted. Og vi må være enige om dette skal vi kunne stå på Bibelsk og kristen grunn.

Les også
Gud ≈ Allah?

Men jeg kan ikke være enig med Ferdinand Wyller når han beskylder meg for å begå en alvorlig logisk brist i min generelle religionskritikk. Han mener at jeg gjør ett unntak for jødedommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det unntaket leser han inn i teksten min, for det unntaket finnes ikke. Han viser til at jeg skriver at jødene leser og møter Gud i Det gamle testamentet, men de får ikke samfunn med ham.

Mer siterer ikke Ferdinand Wyller, men det skulle han ha gjort, for jeg skriver i fortsettelsen: «Men de får ikke samfunn med ham, så lenge de ikke vil omvende seg og tro på Jesus Messias.»

Videre skrev jeg: «I Johannes evangelium kapitel 8 er Jesus Kristus i samtale med judeerne, men de avviste ham. De påstår at de har Gud til Far. Jesus svarte dem: «Var Gud deres far, da hadde dere elsket meg. For jeg kommer fra Gud og er utgått fra Gud.» (8,42).

Et rett forhold til Gud Far innebære å elske Jesus Kristus. Judeerne forkastet ordene hans. Da sa han rett ut til dem: «Dere har djevelen til far, og dere vil gjøre deres fars lyster.» (8,44).

Dette var svært strenge ord, men det var Jesus Messias sin dom over de judeerne som stod ham imot.» Sitat slutt.

Les også
Gud i Bibelen og Koranen

Her står det jo helt klart at de jødene som forkaster Jesus Kristus, har djevelen til far! Det er Jesu Kristi egne ord som jeg siterte til støtte for mitt syn.

Hvor er min logiske brist her? Jødedommen uten Jesus Kristus er under Guds dom slik som islam og alle andre religioner er det.

Men det er en avgjørende forskjell mellom jødedommen og alle andre religioner. I jødedommens hellige skrift – Det gamle testamentet – har den sanne Gud virkelig åpenbart seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men slik er det slettes ikke i islam. Den sanne Gud har ikke åpenbart seg i Koranen.

For å summere det kort opp kan vi formulere det slik:

Det er den sanne Gud og treene Gud som taler til oss kristne både i Det gamle og det nye testamentet.

Det er den sanne Gud som taler til jødene i Det gamle testamentet, men de får ikke samfunn med ham så lenge de ikke omvender seg til hans Sønn, Jesus Kristus. Det er ikke den sanne Gud som taler til muslimene gjennom Koranen. Gjennom Koranen taler en demoniske og forførende ånd.

Her må Ferdinand Wyller skille helt klart. Å beskylde meg for en logisk brist i forhold til jødedommen stemmer ikke. Wyller formulerer seg ellers veldig kategorisk når han senere i sin artikkel skriver at all sann kristen misjon baserer seg på denne jakten etter det gode i andre kulturer og religioner, for der å kunne finne et utgangspunkt for å forkynne Guds frelse.

Jeg vil derimot påstå at all sann kristen misjon baserer seg på Jesu Kristi ord i dåps- og misjonsbefalingen i Matteus evangelium 28,18-20:

«Og Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånd navn, og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende!»

Les også
Det finnes bare én sann Gud

Å lete etter tilknytningspunkter i en fremmed religion og kultur må underordnes misjonsbefalingen, ellers vil misjonsarbeidet let bomme på målet som er å døpe og lære alt Jesus Kristus befalte sine apostler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med dette regner jeg debatten med Ferdinand Wyller som avsluttet fra min side.