Stipend: Olavstipendet har til formål å øke kunnskapen om kirken og dens rolle i samfunnet. I år tildeles det ungdomsprest Øivind Refvik og domprost Knut Erling Johansen. Sistnevnte får stipend for et prosjekt om dåp og rettferdiggjørelse.

Olavsstipend til prosjekt om dåp og Luthers spiritualitet

Olavsstipendet for 2016 blir tildelt Knut Erling Johansen, domprost i Fredrikstad, og Øivind Refvik, ungdomsprest i Drøbak og Frogn.

Johansen får stipend for et prosjekt med tittelen «Dåpen - rettferdiggjørelsens sakrament». Prosjektet skal undersøke forbindelsen mellom dåpsteologi og luthersk rettferdiggjørelseslære.

Refvik blir tildelt stipend for sitt arbeid om hvordan Luthers spiritualitet kan gi impulser for vår tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bakgrunnen for prosjektet er de siste årenes økende fokus på spiritualitet i Norge. Prosjektsøknaden viser til at mye av denne spiritualiteten har hentet sin inspirasjon fra andre kirkelige tradisjoner enn den lutherske.

Olavstipendet har til formål å øke kunnskapen om kirken og dens rolle i samfunnet, og å styrke kirkens kompetanse til å løse sine oppgaver. Stipendet skal bidra til utvikling av praktisk-teologisk kunnskap og kunnskap om praktisk prestetjeneste.

Tildelingen av stipendet ble gjort kjent under bispemøtet som er samlet i Oslo denne uken.

Les også
Frelse og dåp - eller frelse i dåp?
Les også
Dåpen og dopet
Les også
«Idet dere døper dem...»
Les også
Biskopene vil ha vigselsliturgi som alle kan leve medHomovigsel