BJØRKELANGEN I AKERSHUS: Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) som døde etter en ulykke på fylkesvei 229 i januar 2014. To jenter på 11 og 13 år ble påkjørt av en bil når de var ute med hest og sulky. Foto: Privat / NTB scanpix

Bjørkelangen-sjåfør siktet for uaktsomt drap

Sjåføren i ulykken der to jenter mistet livet ved Bjørkelangen i Akershus, er siktet for uaktsomt drap.

Opprinnelig var mannen siktet for uaktsom kjøring etter paragraf 3 i veitrafikkloven, men siktelsen er endret til uaktsomt drap, melder TV 2.

Mannens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier at mannen har vært klar over den nye siktelsen i et par uker, men at det først er blitt offentliggjort fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er tøft for ham. Han har det vanskelig nå og er veldig lei seg, sier Lærum.

I avhør har siktede forklart at han ikke husker noe fra øyeblikket ulykken skjedde. På grunn av det, erkjenner han ikke straffskyld, ifølge forsvareren.

Tidligere har politiet utelukket mobilbruk, tekniske feil og promillekjøring som årsaker til ulykken, som skjedde på fylkesvei 229 lørdag 11. januar. Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) var ute på tur med hest og sulky da de ble påkjørt.

Minnefond

Saras minnefond har fått inn mye penger. Flere prosjekter har allerede fått støtte. Blant annet har en familie på flukt fått et helt nytt hus. Les mer om minnefondet her.

Les også
Sara får eget minnefondSara Christiane Holmedahl SandsmarkSaras minnefond
Les også
Minnefond bygger hus for familie på flukt
Les også
Siste farvel med Sara (13)
Les også
En stemme har stilnet i koret