Sara får eget minnefond

Over tusen mennesker er ventet til Sara Christiane Holmedahl Sandsmarks begravelse i dag.

Sara (13) og venn­in­nen Tiril Alet­te Huser Bølge (11) døde for­ri­ge søn­dag i en tra­gisk ulyk­ke i Bjørke­lan­gen.

Når Sara be­gra­ves i dag har for­eld­re­ne bedt om at Løken kirke og se­re­mo­ni­en der blir en presse­fri sone. Kis­ten vil bli frak­tet med hesteskyss fra sko­len og frem til Bjørke­lan­gen kirke der jord­fes­tel­sen vil skje.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nils Hen­rik Hol­me­dahl, onkel til Sara, skri­ver i en presse­mel­ding at mange som ikke øns­ker å delta i selve be­gra­vel­ses­se­re­mo­ni­en kom­mer til å møte opp ved sko­len for å vise henne en siste ære.

Minne­fond

Hol­me­dahl øns­ket i går ikke å la seg in­ter­vjue og ba om for­stå­el­se for at han ikke hadde tid til å snak­ke med media i for­kant av be­gra­vel­sen.

I en presse­mel­ding blir det kunn­gjort at Saras for­eld­re og hen­nes søs­ken har opp­ret­tet et minne­fond. Det vil blant annet vil bli brukt til å bedre mu­lig­he­te­ne for at funk­sjons­hem­me­de skal få opp­le­ve gle­den ved å ri hest og støt­te mi­sjons­ar­beid i Kenya, der Saras mor­mor og mor­far er mi­sjo­næ­rer.

* Det blir opprettet en nettside for Saras minnefond.

* Kontonummeret er 1280.27.79796

Saras for­eld­re er begge kjen­te navn i Kris­ten-Nor­ge. Kjer­sti Hol­me­dahl Sand­s­mark er tro­s­opp­læ­rings­an­svar­lig i Bjørke­lan­gen kirke, mens Jo­stein Sand­s­mark er for­fat­ter og for­lags­re­dak­tør i Lunde For­lag. Fa­mi­li­en har tid­li­ge­re vært mi­sjo­næ­rer i Ecua­dor for San­tal­mi­sjo­nen, nå Nor­mi­sjon.

Sokne­prest Eiliv Andreas Lars­sen skal lede be­gra­vel­sen sam­men med syke­hus­prest Ei­le­en Paus. I et in­ter­vju med Vårt Land for­tel­ler han at Sara var opp­tatt av at folk måtte bli kjent med Jesus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Soul Child­ren syn­ger

Tra­fikk­ulyk­ken i Bjørke­lan­gen for­ri­ge helg ram­met Soul Child­ren-mil­jø­et hardt. Bare tre dager før på­kjør­se­len opp­tråd­te Sara med koret under års­kon­fe­ran­sen til NHO. Fundt 60 barn fra koret skal synge i be­gra­vel­sen.

Ragn­hild Hiis Åne­stad, leder for koret, opp­ly­ser til Dagen at de skal synge to san­ger: «Vel­sig­nel­sen» og «I him­me­len». Den siste er ny for koret, og i går kveld var de sam­let for å øve.

Åne­stad sier til Dagen at koret har vært mye sam­men den siste uken for å dele min­ner, trøs­te hver­and­re og bare være sam­men.

Dagen

Sara Christiane Holmedahl Sandsmark

Sara Christiane Holmedahl og venninnen Tiril Alette Huser Bølge ble påkjørt bakfra på en kjøretur med hest.

Jentene døde av skadene de fikk.

Sara var medlem i Soul Children Oslo begraves i Løken kirke i dag.

Familien har i den forbindelse opprettet «Saras minnefon» som blant annet skal gå til misjonsarbeid i Kenya.

Saras minnefond
Les også
Sara og Tiril ble drept i hesteulykken
Les også
En stemme har stilnet i koret