Minnefond bygger hus for familie på flukt

Saras minnefond har fått inn mye penger. Flere prosjekter har allerede fått støtte.

Sara Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Huser Bølge (11) omkom etter en påkjørsel ved Bjørkelangen 11. januar. I forbindelse med Saras begravelse opprettet hennes foreldre, Kjersti og Jostein Sandsmark «Saras minnefond».

- Vi er svært rørt over støtten, skriver foreldrene i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Minnefondet skal gi støtte for ridning for funksjonshemmede, sosialt arbeid og kristen virksomhet. Hvert av de tre formålene vil bli tildelt nokså nøyaktig like stor andel av de innkomne midlene.

- Mektig imponert

- Vi er svært rørt og mektig imponert over hvor mange som har støttet minnefondet, og hvor mye penger som er gitt! Både enkeltpersoner og grupper har bidratt, forteller Kjersti H. Sandsmark til Dagen.

Hvor mye som har kommet inn til minnefondet alt i alt, ønsker de ikke å opplyse om i denne omgang.

- Det vil etter hvert gå frem av sluttsummen for utbetalte beløp, som blir lagt ut ett for ett på sarasminnefond.no , sier Jostein H. Sandsmark.

- Hvorfor ønsker dere ikke å offentliggjøre totalbeløpet nå?

- Vi forsøker å unngå at det skal oppfattes som «prisen på et barns liv». I tillegg håper vi å slippe å måtte svare på søknader om pengestøtte, da vi allerede har et stort nettverk som hjelper oss med å kartlegge behov på de tre feltene fondet skal støtte. Men jeg kan vel si såpass at disse første utbetalingene bare er en liten del av det som har kommet inn, svarer Jostein.

«Våre hjerter er sammen»

Den aller første utbetalingen fra Saras minnefond er 20.000 kroner til bygging av et privathus i Nordvest-Kenya. Huset trengs til en familie som må flytte på grunn av den etniske uroen som oppsto i Kenya etter 2008-valget. Sara kjente den aktuelle familien godt og fikk denne hilsenen fra dem bare dager før hun døde:

«Våre hjerter er sammen, bare ikke kroppene.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fondet har også betalt 10.000 kroner til 200 bibler til søndagsskoler i samme område i Kenya. Når det gjelder støtte til at funksjonshemmede skal få ri, er flere kontakter tatt, og konkrete planer begynner å ta form.

Foreldrene har som mål å få midlene ut til gode formål så raskt som det er hensiktsmessig. Saras minnefond er ment å være tidsbegrenset.

DAGEN

Les også
Siste farvel med Sara (13)
Les også
Sara får eget minnefondSara Christiane Holmedahl SandsmarkSaras minnefond
Les også
Sara og Tiril ble drept i hesteulykken
Les også
En stemme har stilnet i koret