For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

VANSKELIG: Sivilbefolkningen i Syria lider sterkt under borgerkrigstilstanden, og i januar ble Sednava-klosteret nord for Damaskus beskutt. En nonne viser fram skadene under en omvisning arrangert for journalister av det sittende regimet.

Frykter sult i isolert kristen by

12 000 kristne i den lille byen Rableh ved den libanesisk-syriske grensen er innestengt av syriske opprørsstyrker. Befolkningen frykter hungersnød.

Publisert Sist oppdatert

Mens borgerkrigen herjer er mange syriske kristne i skvis mellom det sittende regimet, som mange har forholdt seg lojale til, og muslimske opprørere.

Kristnes situasjon dersom opprørerne overtar makten i Syria anses som usikker. Den relative friheten under det nåværende regimet kan bli skiftet ut med vanskeligere kår, selv om bildet neppe er entydig.


FAKTA OM Syria-konflikten:

I januar 2011 brøt det ut opprør i Syria som en del av den såkalte arabiske våren. I konflikten er det i stor grad sunnimuslimer som kjemper mot det sittende regimet som er dominert av alavitter. 74 prosent av befolkningen er sunnimuslimer, mens president Bashar Hafez al-Assads alavitter utgjør 13 prosent. 10 prosent regnes som kristne, mens 3 prosent er drusere.

Powered by Labrador CMS