ROM, 5,8: Egil Sjaastad ber oss lære dette verset utenat: «Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.» Foto: Berit Roald / NTB

Lær deg dette bibelverset utenat

I forklaringen til trosartiklene brukte Luther to rystende begreper om seg selv (og om oss): «… meg fortapte og fordømte menneske.»

Hadde han rett?

Ja, apostlene bekrefter det flere steder, for eksempel ved å karakterisere oss med ordet «ugudelig» (Rom 4,5 og 5,6). Da ser det svart ut. Jeg ville aldri ha skrevet noen andakt hvis dette var alt jeg hadde å si. Og om jeg føyde til «Ta deg sammen!», ville jeg bare ha skapt treller.

Men Gud har sendt en gladmelding til fortapte og fordømte mennesker. Den kommer som en motsetning til beskrivelsen ovenfor og innledes nettopp med et «Men Gud …»:

«Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere» (Rom 5,8).

Hadde jeg fortjent det?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nei.

Forelå det andre muligheter?

Nei.

Her avhenger alt av det Gud gjorde for oss en gang for alle i påska. Det skjedde i kjærlighet, helt ufortjent. Gjennom evangeliet om Jesus «viser» han dette til oss – igjen og igjen. Slik bevarer han oss i troen og tenner gleden i hjertene våre. Lær verset utenat, det tar deg ikke mer enn ett minutt.

Og repeter det for deg selv i morgen. Det gjelder også da.